ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αργολίδα: Αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς σε καμινάδες λόγω τσικνοπέμπτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:10:00 μ.μ. |
Αργολίδα: Αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς σε καμινάδες λόγω τσικνοπέμπτης
Αρκετές και περισσότερες από το αναμενόμενο ηταν οι κλήσεις στις Πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αργολίδα για εκδήλωση φωτιάς σε καμινάδες την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.


Οι περισσότεροι λόγω του κρύου αποφάσισαν να ψήσουν στα τζάκια που διέθεταν μέσα στα σπίτια ή τα διαμερίσματα τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς σε καμινάδες.

Όπως μας εξήγησε πυροσβέστης, λόγω οτι βρισκόμαστε στο τέλος του χειμώνα και τα τζάκια έχουν επιβαρυνθεί όλο αυτό το διάστημα με την γνωστή μαυρίλα που καλύπτονται οι καμινάδες εσωτερικά, το ψήσιμο στο τζάκι και η λιπαρή κάπνα από τα κρεατικά είναι το "σπίρτο" που θα πυροδοτήσει την εκδηλωση της φωτιάς στην καπνοδόχο.

Γενικά μας τόνισε οτι θα πρέπει να αποφεύγουν οι χρήστες το ψήσιμο στο τζάκι καθώς η λιπαρή ουσία που μεταφέρεται από την κάπνα, επικάθεται στην καπνοδόχο και είναι θέμα χρόνου και συγκυρίας η εκδηλωση πυρκαγιάς.

Πάντως να πούμε πως παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν υπήρξε μέχρι στιγμής σοβαρό συμβάν και όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν χωρίς να προκληθούν φθορές σε οικίες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ