Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Λογοτεχνικό αφιέρωμα του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στον Σπύρο Καραμούτζο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
Λογοτεχνικό αφιέρωμα του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στον Σπύρο Καραμούτζο
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (6.30 μμ. στην αίθουσα διαλέξεων του συλλόγου, στο λογοτεχνικό αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας (από την Καρυά) ποιητή και συγγραφέα Σπύρο Κ. Καραμούντζο.

Η εκδήλωση γίνεται με τη συμμετοχή της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας και του Συλλόγου «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση».-

Θα αναφερθούν στο έργο του ποιητή & συγγραφέα οι:

• Ιωάννης Χατζηβασιλείου, συγγραφέας, συν/χος Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων,
• Γιώργος Κόνδης, εκπαιδευτικός/κοινωνιολόγος, πρόεδρος της Ε.Σ.Λογοτεχνών Αργολίδας ,
• Παναγιώτης Ξηντάρας, Δρ Παν/μίου Ιωαννίνων, συν/χος Επιτ. Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων.

Μέλη του συλλόγου «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» θα απαγγείλουν ενδεικτικά έργα του .

Ο Σπύρος Κ. Καραμούντζος γεννήθηκε στην Καρυά Αργολίδας και διαμένει στα Μελίσσια Αττικής.

Ως δάσκαλος εργάστηκε σε σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Αττικής.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Γραφείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ασχολείται με τη λογοτεχνία και ειδικότερα με την ποίηση.

Εχουν κυκλοφορήσει εννέα Ποιητικές του Συλλογές:

– « ΑΛΚΥΟΝΕΣ» (2000)
– « ΔΟΞΑΡΙΣΜΑΤΑ» (2004)
– « ΦΥΛΛΟΒΟΛΗΜΑΤΑ» ( 2006)
– « ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ- ΧΑΪΚΟΥ» ( 2006)
– «ΗΛΙΑΝΘΟΙ» ( 2010)
– « ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ» (2013)
– « POET’S GARDEN» ( 2013)
– « ΤΑ ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ -ΧΑΪΚΟΥ» ( 2018)
και « ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ» ( 2018).

Επίσης κυκλοφόρησαν το Πεζογράφημα « ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΥΑΣ – Παιδικές αναμνήσεις και αναφορές», 2007, μία συνέντευξη « Οι γνώσεις δίνουν φτερά στην έμπνευση» , 2011. Υπό έκδοση έχει μία Ποιητική Συλλογή « ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ» και τα « ΑΝΑΛΕΚΤΑ».

Για την ποιητική Συλλογή « POET’S GARDEN», που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά από τη Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη, από το IPTRC- Κέντρο ΄Ερευνας της Διεθνούς Ποίησης και Μετάφρασης- βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους ποιητές στον κόσμο για τη χρονιά 2013.

Tο δε περιοδικό « ΤΗΕ WORD POETS QUARTERLY», November 8, 2013, στην Κίνα, κυκλοφόρησε σε πολλά του ποιήματα μεταφρασμένα στα κινέζικα και με ολοσέλιδη φωτογραφία του στο εξώφυλλο, με τον τίτλο Spiros K. Karamountzos (Greece).

Για το υπόλοιπο συγγραφικό του έργο έχει πολλάκις αποσπάσει επαινετικά σχόλια από διακεκριμένους κριτικούς της λογοτεχνίας.

Η Συλλογή μάλιστα « ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ- ΧΑΪΚΟΥ» και άλλα του ποιήματα έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς λογοτεχνικών περιοδικών.

Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ποιητικές ανθολογίες. Επίσης δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και σε λογοτεχνικές σελίδες εφημερίδων εκτός από τα ποιήματα και πεζά του κείμενα.

Ως Λογοτέχνης συμπεριλαμβάνεται στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ του Χάρη Πάτση ( 13ος Τόμος) και στην Εγκυκλοπαίδεια WHO IS WHO στην Ελλάδα της Hubner, ( 3η έκδοση, 2008).

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της « International Writers Association» ( I.W.A.) και της « World Poets Society» ( W.P.S.)

Πολλά ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Ρωσικά, στα Ιταλικά και στα Κινέζικα, και έχουν δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά και σε ανθολογίες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ