Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Η φωτογραφία της ημέρας: Περιμένοντας τη "Χιόνη"...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 μ.μ. |
Η φωτογραφια της ημέρας: Περιμένοντας τη "Χιόνη"...
Το απόγευμα της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου στην Αργολική Πρωτεύουσα το Ναύπλιο τιποτα δεν προμηνύει την μεταβολή που θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με κύριο χαρακτηριστικό τη στροφή των ανέμων σε βοριάδες, οι οποίοι θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι στο Ιόνιο και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση του υδραργύρου αρχικά στη δυτική και βόρεια χώρα και τις επόμενες ημέρες και στα υπόλοιπα τμήματά της.
Παράλληλα, βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονες. 
Το σύστημα αυτό της κακοκαιρίας ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «Χιόνη».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η νέα κακοκαιρία στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην ανατολική Αττική και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό της χώρας μας, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ την Τετάρτη θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Κατά το διήμερο της Τετάρτης και της Πέμπτης οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).
Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης θα εντοπίζονται κυρίως στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο νότιο Αιγαίο το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ