ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου γνώρισαν τη στολή των Ευζώνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. | |
Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου γνώρισαν τη στολή των Ευζώνων
Μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου επισκεφθηκαν την Έκθεση Πινάκων με Θέμα: «Η Ευζωνική Στολή - Δωρεά κ. Αλ. Χαΐτογλου», στην αίθουσα του Βουλευτικού, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιανουαρίου 2019 έως την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Οι σπουδαστές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν σε αυτήν, ακολουθώντας την πορεία που διένυσε στο χρόνο, το περίφημο εθνικό ένδυμα των Ευζώνων και ταξιδεύοντας νοερά στη ιστορική διαδρομή της ένδοξης Ευζωνικής στολής, από το 1821 έως τις ημέρες μας.
Η  έκθεση αποτελείτο από 40 περίφημα έργα του ζωγράφου κ. Μυλωνά, ενώ εξαιρετική ήταν  και η στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που μετάλλαξαν τον ταχυκίνητο Alte Praecinctus του Ορατίου σε πελώριο μαχητή, σε ωραίο και γενναίο φουστανελά, σε απρόσιτο φρουρό, σε ήρωα. Έναν ήρωα - λαού ελεύθερου -, με παράδοση αιώνων σε πολιτισμό που ξέρει να αντιστέκεται, φυλάττοντας αγρύπνως τον Άγνωστο Στρατιώτη, όχι κατ’ επιβολή διαταγής, αλλά ενσυνειδήτως υπεράνω κάθε μέτρου ευθύνης και χρέους.
Καθ όλη την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου και η έκθεση έριξε αυλαία την 1η Φεβρουαρίου 2019 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ