ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πιέσεις μέσω ΟΣΔΕ για εξόφληση χρεών προς τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. |
Πιέσεις μέσω ΟΣΔΕ για εξόφληση χρεών προς τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλη πρόσφατα σε όλους τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας από την Διεύθυνση Έγγειων Βελτιώσεων και Υδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης, δίνεται η δυνατότητα στους ΤΟΕΒ να ξεκινήσουν διαδικασία είσπραξης των χρεών από τους αγρότες αφού όπως αναφέρει το σημείωμα για την δήλωση ΟΣΔΕ του 2019  θα απαιτείται βεβαίωση μη οφειλής στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Όπως διευκρινίστηκε σχετικά αρμοδίως, πρόκειται για παλιά απαίτηση της πολλαπλής συμμόρφωσης για την ορθολογική χρήση των υδάτων.

Μεταξύ όλων των άλλων υποχρεώσεων που αφορούν τις ποσότητες του νερού, την διαχείριση, την ποιότητα κ.α. υπάρχει και η υποχρέωση του παραγωγού να πληρώνει τις εισφορές του για τη συντήρηση και την λειτουργία του δικτύου.

Έτσι, στα πλαίσια της εν λόγω συμμόρφωσης οι αγρότες με οφειλές προς τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα πρέπει να πάνε στους οργανισμούς να κάνουν ρύθμιση ή να εξοφλήσουν, σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του νόμου 4546/2017, έως το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: agro24.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ