ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ανάδειξη σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο του Ασκληπιείου Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. |
Ανάδειξη σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο του Ασκληπιείου Επιδαύρου
 Αν και η Επίδαυρος είναι ευρύτερα γνωστή για το περίφημο αρχαίο θέατρό της, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου είναι ένας μοναδικός πολιτισμικός θησαυρός για την Ελλάδα, αφού αποτελεί το σπουδαιότερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, μέσα σε ένα αλώβητο φυσικό περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Επιδαύρου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισαν τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την ανάδειξη του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο.

Το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 985.000 ευρώ, μέσα από τις εγκαταστάσεις του μπορεί να προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της υγείας, από την 3η π.Χ. χιλιετία χωρίς διακοπή μέχρι το πέρασμα στο Χριστιανισμό. 

Εξάλλου η Επίδαυρος αναγνωρίσθηκε από τον 5ο π.Χ. αιώνα ως το κεντρικό ιερό του θεού της Υγείας και διέδωσε σε όλη τη Μεσόγειο την ιατρική, ιδρύοντας περί τα 170 θυγατρικά ιερά.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου, θα λάβει χώρα μια σειρά ενεργειών που θα συμβάλουν τόσο στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου Ασκληπιείου Επιδαύρου και στην ανάδειξη της ανεκτίμητης πολιτισμικής και περιβαλλοντικής αξίας του, όσο και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για πολιτιστικές διαδρομές και αναψυχή.

Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία στοχευμένων διαδρομών στο τοπίο και στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο, η δημιουργία Κήπου θεραπευτικών φυτών της περιοχής, καθώς και η ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου. Υπολογίζεται ότι η δράση θα έχει εξαιρετική δυναμική για την προβολή της Ελλάδας και του πολιτισμού της. 

Η Επίδαυρος, πρώτη ήδη σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη, αποτελεί ένα ισχυρό Brandname, το οποίο θα ενισχυθεί με το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικού και Αρχαιολογικού Πάρκου καθιστώντας τον Δήμο Επιδαύρου έναν φορέα στήριξης και προώθησης ενός από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, μέσω και του ιατρικού και περιπατητικού τουρισμού.

Αναλυτικά, το έργο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

-Εξειδίκευση και ωρίμανση δράσεων και έργων ανάδειξης του Ασκληπιείου της Επιδαύρου καθώς και του άμεσου περιβάλλοντος.

-Διαμόρφωση διαδρομών επίσκεψης στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου Επιδαύρου και ανάπλαση των χώρων εξυπηρέτησης.-Διαμόρφωση βοτανικού κήπου και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του Ασκληπιείου.

-Ανάπλαση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου που διέρχεται νοτιοανατολικά του Αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.-Διαμόρφωση σύνδεσης με την περιοχή των νέων εκδοτηρίων στα βορειοδυτικά του Ασκληπιείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ