ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αγανάκτηση των πληγέντων από τον παγετό παραγωγών της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αγανάκτηση των πληγέντων από τον παγετό παραγωγών της Αργολίδας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα την αγανάκτηση των πληγέντων από τον παγετό παραγωγών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα από το μη άνοιγμα του συστήματος του ΕΛΓΑ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών μου ερωτήσεων σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών και μανταρινιών που επλήγησαν από παγετό στην Αργολίδα, και ενώ η τελευταία αναγγελία για τον παγετό που έπληξε την Αργολίδα έγινε στις 16 Ιανουαρίου, με τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς να ήταν ακόμα και -4,5 βαθμοί, και ενώ είχαν προηγηθεί πριν τις 16 Ιανουαρίου και αλλεπάλληλοι παγετοί, δεν άνοιξε το σύστημα του ΕΛΓΑ για να γίνουν οι σχετικές δηλώσεις των αγροτών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που έληξε η προθεσμία.

Οι παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν συνεργεία και εργάτες για να κοπούν τα πορτοκάλια τους προς χυμοποίηση, με αποτέλεσμα αυτά να σαπίζουν.

Υπενθυμίζω ότι τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ τα πληρώνουν οι ίδιοι οι αγρότες και αυτή η αντιμετώπιση από την πλευρά του Οργανισμού δημιουργεί αγανάκτηση στους πληγέντες παραγωγούς, ιδίως μάλιστα όταν διακινούνται πληροφορίες ότι σε άλλους νομούς με ανάλογες ζημιές στα πορτοκάλια άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Για ποιο λόγο δεν άνοιξε το σύστημα του ΕΛΓΑ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας που επλήγησαν από τον παγετό».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ