ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Σπάρτης και θα συζητήσει τρέχοντα θέματα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7.00 το βράδυ.

– Το 9ο Τσακώνικο Συνέδριο θα γίνει από τις 14-16 Μαρτίου στην Φάμπρικα Λεωνιδίου όπως ανακοινώθηκε από το Αρχείο Τσακωνιάς.

-Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μουστού- Μολάων – Μονεμβασιάς για την κατασκευή αεροδιαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης ελαφρών αεροσκαφών μήκους 729 μέτρων και πλάτους 18μ. καθώς και ζώνης ασφαλείας πλατώματος για την αναστροφή των αεροσκαφών στη θέση Αγραπιδόλουτσα της Δ.Κ. Βοιών του Δ. Μονεμβασιάς.

– Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Γορτυνίας ανακοίνωσε ο κ. Πέτρος Ζούνης. Θα είναι επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών στη Γορτυνία.

-Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στις 21,22,23, Φεβρουαρίου 2019 σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Η αιμοληψία θα γίνεται στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου απο τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

-Τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας στο Λύκαιο όρος Αρκαδίας αποφάσισε η Περιθφέρια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Ηνέα σύμβαση θα ισχύσει έως το 2022.

– Ημερίδα με θέμα «Κράτος και Εκκλησία » οργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος.

-Η Ναυπλιακή κοινωνία θρηνεί το θάνατο του συγγραφέα Γιώργου Ρούβαλη. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών αφήνοντας πίσω του ένα πραγματικό θησαυρό βιβλίων. Έζησε και δίδαξε σε Πανεπιστήμια στο Μεξικό και την Βενεζουέλα, Έχει μεταφράσει Λατινοαμερικάνους ποιητές και συγγραφείς, ενώ ασχολήθηκε και με ιστορικές έρευνες για το Ναύπλιο.

-Περισσότεροι από 850 αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος στον φετινό Γύρο του Αργολικού κόλπου. Η διαδρομή ήταν 15 χλμ. δίπλα στη θάλασσα. Τον αγώνα οργάνωσε ο μαραθωνοδρόμος Τάκης Παπαβασιλείου.

-Αρχίζει στις 21 και θα ολοκληρωθεί στις 25 Φεβρουαρίου το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου «Arcadians Screenings». Οι δράσεις θα γίνουν στην Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Δημητσάνα, και Σπήλαια Κάψια. Η τελετή έναρξης στις 20 Φεβρουαρίου με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ