ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

EATT: βιωματική εκπαίδευση στη γευματική επίγνωση mindful eating στο ΣΩΜΑ Family Concept

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
EATT: βιωματική εκπαίδευση στη γευματική επίγνωση mindful eating στο ΣΩΜΑ Family Concept
Σας περιμένουμε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 16:00 σε ένα δίωρο γνώσης και απόλαυσης! Σε αυτό το δίωρο workshop θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τι σημαίνει «Τρώω Ενσυνείδητα» αλλά και να αποκτήσετε τις τεχνικές για να βάλετε αυτήν τη θεωρία στην πράξη.

Πόσες φορές σάς έχει τύχει να τρώτε όρθιοι το τάπερ με το τυρί ανοιχτό στον πάγκο της κουζίνας, το μαχαίρι στο χέρι και το κινητό στο άλλο;

Πόσες φορές σάς έχει τύχει μετά να μη θυμάστε ούτε τι, ούτε πόσο φάγατε, ενώ έχετε επιστρέψει, μηχανικά, το τάπερ στο ψυγείο κι έχετε πλύνει και το μαχαίρι;

Πόσες φορές έχετε φάει και σας έχουν φάει οι τύψεις και οι ενοχές.
Πόσες φορές μέσα σε μια ημέρα σκέφτεστε ότι πρέπει να χάσετε βάρος? …

Η απάντηση είναι, μάλλον, πολλές! Γιατί η διατροφή είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με θερμίδες, δίαιτα και τη σύσταση της τροφής.

Αυτό που ξεχνάμε, είναι ότι η θρέψη, είναι η λέξη, που συνδέει το αποτέλεσμα που έχει η τροφή στο σώμα μας. Ξεχνάμε, δηλαδή, ότι η θρέψη είναι μια κατάσταση ολιστική, ένα βίωμα που μας συμβαίνει τόσο σε σωματικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Και εν τέλει, η διατροφή, ως ενεργητική πράξη, αποτελεί και μια συμπεριφορά, η οποία αυτούσια, μπορεί να δηλώνει φροντίδα ή τιμωρία απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τελικά, το αν γεύομαι αυτό που τρώω, ή απλά καταπίνω αμάσητη την τροφή, αποτελεί το πρώτο σχόλιο, για το πώς σχετίζομαι, όχι μόνο με την τροφή και το σώμα μου, αλλά με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Γευματίζω συνειδητά (mindful eating) σημαίνει ότι συνδέω τον εαυτό μου και τις ανάγκες του, στις καθημερινές πράξεις και κάθε φορά που αποφασίζω να φάω κάτι. Είναι η συνειδητή συμπεριφορά μου, που μετουσιώνει την τροφή σε πραγματική θρέψη.

Εισηγητής:

Ζερβός Κωνσταντίνος
ΜSc Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών – Διατροφολόγος με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Εκπαιδευτής προγράμματος ΕΑΤΤ* / Γευματίζω συνειδητά.

Σχεδίασε και υλοποίησε το project EATT*(2016-2017), την πρώτη πανελλαδικά, επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαίδευση/παρέμβαση, στη γευματική επίγνωση (mindful eating), στη συνειδητή γευματική συμπεριφορά. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το project EATT*, βραβεύτηκε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, ως μια από τις καλύτερες παρεμβάσεις στην κοινότητα.

Έχει 20ετή εμπειρία στον χώρο της διατροφής και 10ετή εμπειρία στις διατροφικές διαταραχές, μέσω μεταπτυχιακών εκπαιδεύσεων, πιστοποιήσεων και κλινικής πράξης. Αντιμετωπίζει το θέμα της διατροφής ολιστικά, εστιάζοντας στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

H γνώση και η εμπειρία του ακολουθεί τις πρακτικές (Good Practice Guidelines) που ορίζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με τους εκπαιδευτές που εφαρμόζουν παρεμβάσεις που βασίζονται στη συνειδητότητα (mindfulness - MBIs), ενώ έχει ολοκληρώσει και την εκπαίδευση στο πρόγραμμα Mindful Eating - Conscious Living των Bays & Wilkins.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και της επιστημονικής ομάδας του Μ. Mantzios, του Birmingham City University. Είναι μέλος των παρακάτω φορέων: Ένωσης Διατροφολόγων - Διαιτολόγων Ελλάδος, Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, Wellcoaches, The Center of Mindful Eating.
Πληροφορίες : www.eatt.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 16.00 - 18.00
Διαθέσιμες θέσεις : 20

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων,
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Πληροφορίες/Κρατήσεις : 6941648181 - 2751306740

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ