ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Τι ετοιμάζει το top model των 90s και φωτογράφος Δήμητρα Κωστάκη για το Άργος;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 μ.μ. |
Τι ετοιμάζει το top model των 90s και φωτογράφος Δήμητρα Κωστάκη για το Άργος;
Το top model των 90s, με τη διεθνή ακτινοβολία, Δήμητρα Κωστάκη, παραχώρησε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης σε γνωστό περιοδικό! Η ίδια, μίλησε με πολλές λεπτομέρειες για τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη από τη φωτογραφία, ενώ αναφέρθηκε και σε κάτι που ετοιμάζει να κάνει στο Άργος!


«Έκανα πολλά ταξίδια και φωτογράφιζα τοπία με μια απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Ασυναίσθητα. Ξαφνικά κατάλαβα κοιτώντας τα άλμπουμ που έφτιαχνα ότι δεν είχα τόσες φωτογραφίες δικές μου, του συζύγου μου ή των παιδιών μου, αλλά τοπία. Πριν από περίπου πέντε χρόνια είχα σταματήσει τη δουλειά που έκανα τότε και είχα αποφασίσει να μείνω για έναν χρόνο στο σπίτι προκειμένου να είμαι κοντά στα παιδιά μου που έμπαιναν στην εφηβεία.

Θυμάμαι εκείνη την περίοδο έκανα φωτογράφηση για μια εταιρεία καλλυντικών και έπιασα την κουβέντα με τον φωτογράφο ρωτώντας τον πού θα μπορούσα να πάρω κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τη φωτογραφία.

Ήταν ο Θοδωρής Ψιάχος, που συμπτωματικά εκείνη την περίοδο οργάνωνε ένα γκρουπ για μαθήματα φωτογραφίας. Την επομένη ήμουν κι εγώ εκεί. Έτσι αγάπησα τη φωτογραφία. Πήρα μια απλή μηχανή στην αρχή, μετά μια επαγγελματική και άρχισα να το κυνηγάω», εξιστορεί αναφορικά με το πώς ξεκίνησε η επαγγελματική, όπως εξελίσσεται εσχάτως, ενασχόληση της με τη φωτογραφία.
Της αρέσει να φωτογραφίζει ανθρώπους, ιδιαίτερες προσωπικότητες, χαρακτήρες, όχι μοντέλα. Η μεγάλη της αγάπη όμως παραμένουν τα τοπία. Αυτή η έξη της στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη και κατόπιν στην αποτύπωση της στιγμής την οδήγησε πριν από περίπου έναν χρόνο στο γραφείο του δημάρχου Αργούς - Μυκηνών. 

Γιατί στο Άργος; Διότι είναι ο τόπος καταγωγής της και η πόλη όπου έζησε μέχρι τα έξι της χρόνια.
Ποια ήταν η πρόταση της προς τη δημοτική αρχή; Να δημιουργήσει έναν φωτογραφικό ταξιδιωτικό-ιστορικό οδηγό για την περιοχή. Βρήκε ευήκοα ώτα. «Ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Καμπόσος με εμπιστεύτηκε. Ζήτησα μια συνάντηση μαζί του, του άρεσε η ιδέα και έτσι προχωρήσαμε. Το λεύκωμα θα αναδεικνύει τις ομορφιές της περιοχής και κυρίως τους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Θα είναι 250 σελίδες. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε κάνει το 90% της δουλειάς. 
Φωτογραφίζω περίπου έναν χρόνο την περιοχή. Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι ανακάλυψα πολλά μέρη που δεν είχα δει ποτέ. Δεν ήξερα, λόγου χάρη, ότι υπάρχει στην περιοχή του Άργους πυραμίδα παλαιότερη της Αιγύπτου», λέει στο περιοδικό Gala.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ