Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στον κήπο και το υπνοδωμάτιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:04:00 μ.μ. | |
Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στον κήπο και το υπνοδωμάτιο
Την Παρασκευή 01/03/2019 και τη Δευτέρα 04/03/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Άργους «Παιδική Πολιτεία» και του (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους του δήμου Άργους – Μυκηνών, αντίστοιχα, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της.

Το θέμα της δράσης για το ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» ήταν «Είμαι ασφαλής στον κήπο» και το θέμα για το ΚΔΑΠ Νέας Κίου ήταν «Είμαι ασφαλής στο υπνοδωμάτιο». Και οι δυο δράσεις εντάσσονται στο θεματικό άξονα «Είμαι ασφαλής στο σπίτι». Σκοπός των δράσεων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων από τους μαθητές σχετικά με τους κινδύνους, που μπορεί να υπάρχουν σε χώρους του σπιτιού, όπως ο κήπος και το υπνοδωμάτιο, καθώς και τους τρόπους προστασίας από αυτούς.
Τα ανωτέρω θέματα παρουσιάστηκαν στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Όλγα Σωτηροπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατάθεση εμπειριών και επίλυση αποριών.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των δυο ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ