ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Διήμερο συνέδριο: «1821 και Απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:53:00 μ.μ. |
Διήμερο συνέδριο: «1821 και Απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
 Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων έχει αναλάβει να εκπονήσει, σε συνεργασία με επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, έναν ευρύ και πολυφασματικό κύκλο δράσεων, που περιλαμβάνει εκδοτικά και ερευνητικά εγχειρήματα, και αποσκοπεί να συμβάλει στον εμπλουτισμό της ιστορικής έρευνας με νέο αρχειακό υλικό, στην ανάδειξη σημαντικών αφηγηματικών και άλλων ιστορικών πηγών, στην ενίσχυση της μνήμης και στη διεύρυνση της γνώσης για την πράξη γέννησης του ελληνικού κράτους. 

Απώτερος στόχος είναι η διάχυση της ιστορικής γνώσης στο κοινό: προς τούτο το Ίδρυμα εγκαινιάζει δημοσίως τον κύκλο αυτόν των δράσεων με τη διοργάνωση του συνεδρίου «1821 και Απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση». 

Το συνέδριο συμπίπτει με την κυκλοφορία του πρώτου τόμου των «Κειμένων Μνήμης», Απομνημονεύματα της δευτέρας πολιορκίας του Μεσολογγίου του Αρτέμιου Μίχου, της εκδοτικής σειράς που διευρύνει την εκδοτική παράδοση του Ιδρύματος στη θεματική του 1821. 

Οι βασικοί άξονες που καλείται να πραγματευτεί το συνέδριο αφορούν το απομνημόνευμα ως ιστορική πηγή, τις χρήσεις και αναγνώσεις των απομνημονευμάτων, τα εκδοτικά των απομνημονευμάτων του Αγώνα και την ανασημασιοδότηση της μνήμης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ