ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019 » στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:34:00 μ.μ. | |
Άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019 » στο Ναύπλιο
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 15-03-2019 και με ώρα έναρξης 11:00΄ θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία « ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019 » στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν μερικής κατάρρευσης κτηρίου, με εκδήλωση φωτιάς και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολουθηθούν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο:

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση της πρώτης εξόδου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων δυνάμεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους, τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος (στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους), το Ε.Κ.Α.Β., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και των Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. και της Ε.Ο.Δ..
Σκοπός της άσκησης είναι:

· Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

· Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων.

Θα προηγηθεί της άσκησης, περί τις 10.00΄ ενημέρωση – παρουσίαση για το σενάριο της άσκησης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο Διοικητής
Βασίλειος Αθ. Αλεξόπουλος
Πύραρχος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ