Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

21 συλλήψεις στην Αργολίδα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. | |
21 συλλήψεις στην Αργολίδα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα (930) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια είκοσι τρία (723) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια επτά (207) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια δεκαεννέα (719) οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι οκτώ (128) άτομα, από τα οποία ογδόντα έξι (86) ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο (42) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για τα όπλα.
Τέσσερις (4) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Έξι (6) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός κι ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Επτά (7) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, εκ των οποίων οι τρεις (3) και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός κι ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Έξι (6) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκαν:· Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 3.5.2016 έως την 18.5.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει 12/13.8.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 5.11.2015 έως την 19.11.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 31χρονου αλλοδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 30.1.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 24χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα δύο (282) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:· -1- σουγιάς, στην Αργολίδα,

· -5,02- γραμμάρια κάνναβης και -72- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία,

· μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία και

· μικροποσότητα ηρωίνης, μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και προϊόντα παράνομου υπαίθριου εμπορίου, στη Μεσσηνία.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ