Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

24 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | |
24 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Ναυπλιέων
Δείτε παρακάτω όλo το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ναυπλιέων από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα:


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019
Ασίνη, ώρα 19:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων , ο ΔΟΠΠΑΤ, η Τοπική Κοινότητα Ασίνης και το Σωματείο « Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» διοργανώνουν αποκριάτικο χορό στο Δημοτικό Σχολείο Ασίνης.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019


Αγία Τριάδα, Γυμνάσιο, ώρα 11:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίας Τριάδας διοργανώνουν αποκριάτικο χορό με τσικνίσματα και πολύ κέφι!

Ανυφί

1ο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν την αποκριάτικη σχολική γιορτή τους, στον αύλειο χώρο του Σχολείου, με πολλές… πολλές εκπλήξεις!

Νέα Τίρυνθα

Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Τίρυνθας πραγματοποιεί την καθιερωμένη γιορτή του στο πλαίσιο εορτασμού της ΑΠΟΚΡΕΩ!

Πυργιώτικα, ώρα 18:30

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» προσκαλεί όλους, στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, ξορκίζοντας τα πνεύματα, καίγοντας τα ανθρώπινα πάθη. Γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν γκόγκες, το αγαπημένο φαγητό της Αποκριάς.

3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Fotonio Events & More, ώρα 19:30
« Ντύσου αλλιώτικα και έλα στο χορό μας»
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου οργανώνει αποκριάτικο party στην αίθουσα Fotonio Events & More με θέμα: ¨ Τουρλού τουρλού και Φαντασία!¨

Ναύπλιο, ώρα 20:00
Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του ΔΟΠΠΑΤ, η Νεανική Χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ « Choirobics» και η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου « TAMPERAMENTO» με συνοδεία οργάνων, προσφέρουν κέφι και χαρά με τα τραγούδια τους στο παλιό Ναύπλιο και ενώνονται με τον κόσμο για να γιορτάσουν την Αποκριά.
Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Ναύπλιο, ώρα 21:00

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο cafe «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» στην πλατεία Συντάγματος.

Αγία Τριάδα, ώρα 21:00
Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο εστιατόριο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ με το συγκρότημα « ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ και το βιολί τους».

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Ναύπλιο

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00
Για 29η συνεχή χρονιά περιμένουμε τους φίλους μας στο
« Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».
Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

Τριανόν, ώρα 17:00
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» Κέντρο Λογοθεραπείας & Δημιουργικής Απασχόλησης
Σε ένα γαϊτανάκι μπλέχτηκαν τραγούδια και παραμύθια. Τα παιδιά χορεύουν με τους μύθους και μαθαίνουν τις παραδόσεις μας.

Μιδέα, ώρα 18:00

Η Τοπική Κοινότητα και ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας « Η ΑΛΚΜΗΝΗ» προσκαλούν όλους ν’ αναβιώσουμε το έθιμο του Αρβανίτικου Γάμου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα με έθιμα και την περιφορά του Αρβανίτικου Γάμου στα γύρω χωριά. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές, βραστό στα καζάνια και πολλά εδέσματα.

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα 20:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Ομάδα κυριών και το Σωματείο « Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο « Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte… Παίζουν με το κοινό, «παγώνουν», προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre. Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας, όπου τα Ντόμινο με τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους!

Λευκάκια, ώρα 20:00
Η Τοπική Κοινότητα Λευκακίων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με μασκαράδες, ζογκλέρ, φωτιές, χορό και πέταγμα αερόστατων, το πιο αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων, τα οποία εκτοξεύονται το ένα μετά το άλλο και κατακτούν τους αιθέρες.

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ

Fougaro le café, ώρα 21:00
Μασκέ party για μεγάλους!
Θέμα: AFRICA!

Ταβέρνα Αλέξανδρος στον Προφήτη Ηλία, ώρα 21:00
Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας μας περιμένει όλους να γελάσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου του.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
ΤΟΛΙΑΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΩΡΑ, ώρα 10:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών ασχολουμένων με τον τουρισμό, διοργανώνουν, στο κέντρο του Τολού, αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά, στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που ξεκινά από την οδό Σέκερη.
Γιορτάζουμε με παρέλαση καρναβαλιστών, διασκεδαστές που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, face painting, κατασκευές μασκών και χαρταετών και πολλά υπέροχα σπιτικά κεράσματα.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί μια αξέχαστη και τρελή Τολιανή Αποκριά!

Ναύπλιο
Παλιά Πόλη, ώρα 11:00

Ομάδα κυριών με ρούχα εποχής περπατούν στα σοκάκια της πόλης και φωτογραφίζονται μαζί σας!

Αραχναίο, ώρα 11:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Αραχναίου διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού με σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί!

Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00

Η Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazz, ρυθμούς και μελωδίες swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς!
Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, ώρα 12:00
Στο ΞΥΛΙΝΟ, μασκέ party για παιδιά!
Θέμα: AFRICA!

Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00

Η Σχολή Χορού Τάτση και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα παρουσιάσουν αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα.

Πλατανίτι
Ανυφί, 5Χ5 Evolution Soccer Club, ώρα 20:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει το καθιερωμένο του αποκριάτικο γλέντι στο 5Χ5 Evolution Soccer Club στο Ανυφί.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 
ώρα 17:00
Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά απ’ το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ( Παλιά Νομαρχία) και διαμέσου της οδού Μπουμπουλίνας με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο καταλήγει στο λιμάνι ( Θέση Π).

Καρναβαλιστές του Δρόμου από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου μας αλλά και καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένοι από άρματα, σε ξέφρενα ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τη συνοδεία της ομάδας Hellix Action Theatre, συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση… με χορό και βεγγαλικά!
Συνεχίζουμε με συναυλία στην πλατεία Φιλελλήνων… με τους χορευτές του Paso Latino στην πλατεία Συντάγματος σε ξέφρενους ρυθμούς latin, salsa, bachata, animation.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
11 Μαρτίου 2019

Κούλουμα στον Δήμο Ναυπλιέων
Αγία Παρασκευή – Τσέλο, ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο προσφέρει κούλουμα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που συνοδεύονται με κρασί, σαρακοστιανά, εδέσματα και μουσική.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ