ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Γ. Μανιάτης: Η ΔΕΗ αρνείται διακανονισμό χρεών με ΤΟΕΒ Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου - Ζητά και τόκους άνω των 3.000€/μήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:13:00 μ.μ. |
Γ. Μανιάτης: Η ΔΕΗ αρνείται διακανονισμό χρεών με ΤΟΕΒ Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου - Ζητά και τόκους άνω των 3.000€/μήνα
Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γ. Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παράλογη τακτική της ΔΕΗ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα χρέη των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου:

Πριν 3 μήνες ο υπουργός Γ. Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου στη Βουλή, συμφώνησε να υπάρξει διακανονισμός 50 δόσεων των χρεών των ΤΟΕΒ. Σημειώνω ότι ως Κίνημα Αλλαγής, ζητούμε πολύ περισσότερες δόσεις για τους ΤΟΕΒ όλης της χώρας, που ο αριθμός τους φτάνει στις 120. Δυστυχώς, έχουμε κορύφωση του παραλογισμού και της ανικανότητας όλων των υπευθύνων.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στα γραφεία των ανωτέρω ΤΟΕΒ διαπίστωσα ότι δυστυχώς αντί, τις αμέσως επόμενες μέρες της δέσμευσης του υπουργού, να έχει προχωρήσει η ΔΕΗ σε πλήρη συμφωνία και διακανονισμό με τους ανωτέρω ΤΟΕΒ της Αργολίδας για τις 50 δόσεις, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Γ. Σταθάκης, όχι μόνο δεν το έχει πράξει, αλλά αντίθετα στους μηνιαίους λογαριασμούς που ακολούθησαν, έχει επιβάλει τόκους υπερημερίας πάνω από 3.000€ κάθε μήνα. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ επανειλημμένα έχουν ζητήσει συναντήσεις κι επικοινωνία με τους αρμοδίους της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, από το μήνα Νοέμβριο 2018 έως και τον Φεβρουάριο 2019, εκτός του τρέχοντος λογαριασμού, έχουν πληρώσει τόκους υπερημερίας που ξεπερνούν τις 12.000€, ενημερώνοντας τη ΔΕΗ με email για την κατάθεση κάθε μήνα.

Η συμπεριφορά αυτή της ΔΕΗ γίνεται ακόμη πιο εξοργιστική, επειδή αφορά ΤΟΕΒ οι οποίοι κατάφεραν, με τεράστιες θυσίες των μελών τους, ένα χρέος ύψους 937.000€ τον Απρίλιο του 2018 να το κατεβάσουν στις κάτω των 600.000€ σήμερα.

Δεν ταιριάζει τέτοια απάνθρωπη και παράλογη συμπεριφορά σε αγρότες τους οποίους έχουν πλήξει την περσινή χρονιά οι τεράστιες καταστροφές από πάγους, πλημμύρες, ασθένειες, σε αγρότες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αλλά προσπαθούν να είναι συνεπείς απέναντι στη ΔΕΗ.

Όλοι οι αγρότες Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου, απαιτούν τη διαγραφή των πάνω από 10.000€ τόκων που παράνομα τους χρέωσε η ΔΕΗ και την άμεση υπογραφή σύμβασης για την αποπληρωμή σε 50 δόσεις του χρέους τους, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί ο εποπτεύων υπουργός Γ. Σταθάκης.

Σε κάθε περίπτωση, προφανώς ισχύει ακόμη περισσότερο το αίτημα που έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για αποπληρωμή των χρεών των ΤΟΕΒ όλης της χώρας σε 120 δόσεις.

Η κοροϊδία σε βάρος των αγροτών της Αργολίδας θα λάβει τέλος.

Σχετική ερώτηση καταθέτουμε όλοι οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τους συναρμόδιους υπουργούς Γ. Σταθάκη και Στ. Αραχωβίτη».



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ