ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:57:00 μ.μ. |
Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τη μέρα έναρξης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας - Πέμπτη 14 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ.

Με τον τρόπο αυτό θα καταγγείλουμε τις δυνάμεις της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) που θέλουν να μετατρέψουν το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ σε Συνέδριο νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών, ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Πριν 15 μέρες στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα οι ίδιες δυνάμεις αντί να οργανώσουν συνέδριο με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από Σωματεία εργαζομένων από όλη τη χώρα στο Εμπόριο, τις Αποθήκες, τα S/M, τα Γραφεία κλπ που θα συζητούσαν τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, να βάλουν σχεδιασμό για την οργάνωση της πάλης, για διεκδικήσεις, με ουσιαστικό διάλογο και αντιπαράθεση, είδαμε τις δυνάμεις της πλειοψηφίας να κόπτονται για τη συμμετοχή στο Συνέδριο στελεχών της εργοδοσίας - διευθυντές εταιρειών και εργοδότες - που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, να προσπαθούν για νομιμοποίηση νόθων αντιπροσώπων, να δίνουν εντολές σε ένοπλους πληρωμένους μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν τους ανθρώπους των Συνδικάτων. Οι «φουσκωτοί» του Προέδρου της ΟΙΥΕ βρίσκονταν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου που θα γινόταν το Συνέδριο, εντός και εκτός της συνεδριακής αίθουσας, από το γκαράζ ως τις σκάλες κάθε ορόφου, με επιδεικτική και προκλητική παρουσία, κάνοντας face control στους αντιπροσώπους.

Κάποτε είχαν το χωροφύλακα και το χαφιέ στις συλλογικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τώρα νομιμοποιούν τους ανθρώπους της εργοδοσίας και τους μπράβους!

Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν γνώση για τις διαδικασίες διεξαγωγής των συνεδρίων στη δευτεροβάθμια ή στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που ανήκουν και τους καλούμε να πάρουν ταξική θέση. Να μην επιτρέψουμε στους εργοδότες και σε λογιών λογιών μεγαλοστελέχη και διευθυντές να ψηφίζουν και να εκλέγονται στα σωματεία κάνοντάς τα μηχανισμούς υποταγής των εργαζόμενων και στήριξης των εργοδοτών.

Η απαξίωση των συνδικάτων από την πλειψηφία της ΓΣΕΕ είναι φανερή πανελλαδικά και όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά για να διατηρούν και να ενισχύουν τους συσχετισμούς τους εφευρίσκουν κάθε μορφής νοθεία.Τέτοιες νοθείες καταγγέλουμε με διευθυντές που ψήφισαν ή και εκλέχθηκαν ως αντιπρόσωποι διαμορφώνοντας έτσι τους συσχετισμούς στη ΓΣΕΕ. Η περιφερειακή διευθύντρια στα "My Market" που ζητούσε από τους εργαζόμενους να χαμογελούν που παίρνουν 300 ευρώ... και ένα σωρό άλλοι διευθυντάδες και εργοδότες όπως και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ γνωστός "συνδικαλιστής" - εργοδότης Καραγεωργόπουλος. Ακολουθεί σύνδεσμος με καταγγελίες που έχουν καταγράψει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά για ένα μέρος του διευθυντικού μηχανισμού που συμμετέχει με την ιδιότητα του αντιπροσώπου, αλλά και ως ψηφίσαντα μέλη μέσα σε σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ):



https://pamehellas.gr/das-schetika-me-tin-nomimopoiisi-ton-antiprosopon-sto-37o-synedrio-tis-gsee



https://pamehellas.gr/deltio-typoy-tis-grammateias-pame-ey-gia-ton-polyplokamo-dieythyntiko-michanismo-mesa-stin-oiye

Συνάδελφοι, μην τους αφήνουμε να μας χρησιμοποιούν για να αναδειχθούν επικεφαλής του εργατικού κινήματος όσοι υπηρετούν το πολιτικό προσωπικό και τους εργοδότες. Αξιοποιούν τη χαμηλή οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό και κερδίζουν ισόβια καρέκλες. Όλοι αυτοί που σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας με την ιδιότητα των συνδικαλιστών σε Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και στη ΓΣΕΕ να πάρουν πόδι από τις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Χρειάζεται οργάνωση στα σωματεία όπου ανήκουμε, να ανέβει ο διεκδικητικός αγώνας, να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Θέλουμε Συνδικάτα στα χέρια των εργατών, να είναι το δικό τους αποκούμπι και όχι συνδικάτα που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργοδοτών και θα είναι στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ