Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Με επιτυχία ο 3ος Δρόμος Αξιών στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:31:00 μ.μ. | |
Με επιτυχία ο 3ος Δρόμος Αξιών στο Άργος
Το 1ο Συστημα Προσκόπων Άργους διοργάνωσε για 3η φορά με αφορμή την Ημέρα Σκέψεως που εορτάζεται από τους απανταχού ανά την υφήλιο Προσκόπους στις 22 Φεβρουαρίου, τον 3ο Δρόμο Αξιών την Κυριακή 17 Μαρτίου με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Άργους.
Πρόκειται για έναν αγώνα μιας όμορφης διαδρομής που συνδέει δύο περίφημα μνημεία του Άργους, το αρχαίο θέατρο και την Πυραμίδα του Ελληνικού με συνολική απόσταση 16 χιλιομέτρων.
Οι περιπατητές ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πρώτοι και στη συνέχεια οι αθλητές που έτρεξαν την διαδρομή με αφετηρία την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θεάτρου και Γούναρη, εν συνεχεία ακολουθήθηκε η διαδρομή από μικρούς δρόμους με κατεύθυνση το Στάδιο Άργους και συγκεκριμένα από τις οδούς Ικτίνου, Αγίου Γεωργίου, Νεοφύτου Λύτρα = ανηφορικό κομμάτι, Σταδίου, Λαλουκιώτη= ευθύ κομμάτι, για να συνεχίσει στον παράλληλο παράδρομο της επ. οδού Άργους – Κεφαλαρίου ( η οποία δεν φέρει ονομασία και με την ευκαιρία του αγώνα θα μπορούσε να ονομαστεί Δρόμος Αξιών), περνάει από το Κεφαλάρι και μπροστά από τον Ιερό Ναό ζωοδόχου Πηγής με κατεύθυνση από τον παράλληλο παράδρομο κινούμενο προς το Ελληνικό . Στο ύψος της Πυραμίδας του Ελληνικού υπάρχει ένα μικρός χωμάτινος ανηφορικός δρόμος που οδηγεί τους αθλητές μπροστά ακριβώς από την Πυραμίδα του Ελληνικού και σηματοδοτεί την επιστροφή τους για τον τελικό τους τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους.
Τις εκκινήσεις έδωσαν ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Δήμου Άργους Μυκηνών κοινωνικής μέριμνας και αθλητισμού Βαγγέλης Τζαβέλλας και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής αθλητισμού κ.Σκούφης. Οι δρομείς που συμμετείχαν χάρηκαν την διαδρομή κάτω από τον ανοιξιάτικο καιρό.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ