ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Εαρινή ισημερία: Πότε ξεκινάει επίσημα η Άνοιξη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:12:00 μ.μ. |
Εαρινή ισημερία: Πότε ξεκινάει επίσημα η Άνοιξη
Στο μυαλό μας έχουμε πως όταν μπει ο Μάρτιος, τότε αφήνουμε πίσω μας το χειμώνα και μπαίνουμε στην άνοιξη.Όμως η παροιμία, «Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», υπάρχει για κάποιο λόγο.

Τον Μάρτιο στην Ελλάδα κάνει συνήθως αρκετό κρύο και έχει και πολλές βροχές.

Η άνοιξη μπαίνει κάθε χρόνο επίσημα την 21η Μαρτίου πάνω-κάτω.

Η ημερομηνία αυτή βέβαια, δεν επιλέχθηκε έτσι αυθαίρετα. Κάθε χρόνο εκείνη την ημερομηνία παρατηρείται το φαινόμενο της εαρινή ισημερία.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει συνήθως στις 21 Μαρτίου, αν και κάποιες χρονιές μπορεί να εμφανιστεί με μια μικρή απόκλιση μιας ημέρας όπως φέτος που θα συμβεί στις 20 Μαρτίου στις 9:59 μμ 

Τι είναι η εαρινή ισημερία


Την ημέρα της εαρινής ισημερίας η μέρα και η νύχτα έχουν ίση διάρκεια.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήλιος βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση σε σχέση με τον ισημερινό όταν είναι στο ζενίθ του. Στη περίπτωση αυτή η απόκλιση που έχει ο άξονας της γης από τον ήλιο μηδενίζεται.

Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν στο βόρειο ημισφαίριο και συγκεκριμένα στη εύκρατη ζώνη αυτού, δεδομένου ότι στο νότιο ημισφαίριο οι εποχές είναι αντίθετες.

Δηλαδή η δική μας εαρινή ισημερία είναι φθινοπωρινή ισημερία για το νότιο ημισφαίριο.

Επίσης, στο Βόρειο Πόλο, στο Νότιο Πόλο, όπως και στην τροπική ζώνη της γης, τίποτα από αυτά δεν ισχύει καθώς εκεί, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν εποχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ