Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Εννέα συλλήψεις στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | |
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , πραγματοποιήθηκαν από την 20.3.2019 έως και χθες (22.3.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια δεκαεπτά (717) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια τέσσερα (504) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκατρία (213) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ένα (501) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα, από τα οποία πενήντα εννέα (59) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα επτά (57) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Επτά (7) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν:

· Από τo Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 9.3.2019, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής, σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 16.3.2019, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 64χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα μία (281) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

· προϊόντα παράνομου εμπορίου, στη Λακωνία και

· -7,3- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, τσιγαριλίκι κάνναβης, -65,7- γραμμάρια λαθραίου καπνού και προϊόντα παράνομου εμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ