Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Αργολίδα: Προβάδισμα στην ελιά δίνει ο αποκλεισμός των εσπεριδοειδών από τη νέα πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:20:00 μ.μ. | |
Αργολίδα: Προβάδισμα στην ελιά δίνει ο αποκλεισμός των εσπεριδοειδών από τη νέα πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας
 Σε πλεονεκτική θέση φέρνει τους βιοκαλλιεργητές ελιάς, αμπελιού και κηπευτικών ο αποκλεισμός των εσπεριδοειδών από τη νέα πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας. 

Όπως επισημαίνει ο γεωπόνος Βαγγέλης Κυριάκου, «στην Αργολίδα για το προηγούμενο πρόγραμμα είχαν υποβληθεί 860 αιτήσεις και είχαν εγκριθεί μόνο τρεις. 

Το νέο στοιχείο σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι ο προϋπολογισμός έχει κατανεμηθεί ανά περιφέρεια και η Πελοπόννησος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο. Εκτιμάμε ότι συνολικά θα υπάρχουν 6.000 περίπου εγκρίσεις παλιών και νέων Βιοκαλλιεργητών».

Βέβαια, ο αποκλεισμός των εσπεριδοειδών από τις επιδοτήσεις δεν σήμανε και το φρενάρισμα της βιολογικής καλλιέργειας σε αυτόν τον τομέα αφού, όπως αναφέρει ο κ. Κυριάκου, «μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που στρέφεται στην αγορά και θέλει να αποκτήσει το προϊόν τους μια ταυτότητα και προστιθέμενη αξία, επενδύει στη βιολογική καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. 

Επίσης, είναι και οι νέοι που θα προσπαθήσουν να μείνουν μέχρι το τέλος και να ακολουθήσουν μια διαφορετική πορεία, από εκείνους που θέλουν να μπουν για να πάρουν απλά την επιδότηση».

Πηγή: ypaithros.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ