ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το σεμινάριο εξαγωγών του Επιμελητηρίου Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:39:00 μ.μ. |
Μεγάλο ενδιαφέρον για το σεμινάριο εξαγωγών του Επιμελητηρίου Αργολίδας
 Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 06 Μαρτίου, το δωρεάν σεμινάριο «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & Εξαγωγικές διαδικασίες» που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Enterprise Greece.


Εισηγητές ήταν ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης επιχειρήσεων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ENTERPRISE GREECE ) με 37 χρόνια θητείας στο χώρο του εξωτερικού εμπορίου και ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, ειδικός στην επικοινωνία marketing.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δυο τετράωρες διαλέξεις στις 04 και 06 Μαρτίου 2019 και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Άργος με τη συμμετοχή 122 ατόμων , γεγονός που δηλώνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων για το ζήτημα των εξαγωγών.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλο το φάσμα των λεπτομερειών που απαρτίζουν μια εξαγωγική διαδικασία καλύπτοντας πλούσια θεματολογία. Συγκεκριμένα κατά την πρώτη εισήγηση ο κύριος Παπαστεργιόπουλος ανέλυσε σημαντικά ζητήματα που πρέπει να προσέξει κανείς κατά τη δημιουργία του εξαγώγιμου προϊόντος όπως κατοχύρωση εμπορικών σημάτων , συσκευασία, σήμανση κ.α., ενώ ο κύριος Γεωργιάδης ανέλυσε το πολύ σημαντικό ζήτημα της διαμόρφωσης εικόνας, παρουσιάζοντας έναν χρήσιμο οδηγό «Οδηγίες στον γραφίστα» . Κατά τη δεύτερη εισήγηση ο κύριος Παπαστεργιόπουλος ανέλυσε κρίσιμα τεχνικά ζητήματα κατά την υλοποίηση της εξαγωγικής διαδικασίας όπως τρόπους επιλογής ξένων αγορών, συμμετοχή σε εκθέσεις, επιχειρηματικές συναντήσεις, τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία κ.α.

Στη διάρκεια του διημέρου ο κύριος Παπαστεργιόπουλος, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό κάθε εξαγωγέας να παρακολουθεί συνολικά τη διαδικασία της εξαγωγής ώστε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο της αποτυχίας , αποφεύγοντας παράλληλα την άσκοπη σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Τόνισε επίσης τη σημασία των εξαγωγών για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας γενικά και ενθάρρυνε συνεχώς τους συμμετέχοντες προς την κατεύθυνση αυτή, με την προϋπόθεση ότι θα γίνεται συνειδητά και με προσεκτικά βήματα. Τέλος τους κάλεσε να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί του για να λάβουν απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν.





Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ