ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την ΓΣΕΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. |
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για ΓΣΕΕ
 Συναδέλφισσες κ συνάδελφοι, τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε τα έργα και τις ημέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικό συνδικαλισμού, στα συνέδρια της ΟΙΥΕ κ ΓΣΕΕ.

Την ώρα που στους χώρους δουλειάς η εργατική τάξη στενάζει, που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γίνονται κανόνας και η εργοδοσία ξεσαλώνει, οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κανονίζουν συνέδρια σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα και βαφτίζουν συνέδρους τις μαϊμούδες και τα αφεντικά. Αυτοί που παίρνουν παχυλούς μισθούς για να φροντίζουν ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα παίρνουν 586 ευρώ, κουνάνε το δάχτυλο στους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ που θέλουν να γίνει συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες. Αποκαλούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ “εγκληματική οργάνωση” αυτοί που για να εξασφαλίσουν πλειοψηφίες σε εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες φέρνουν από μπράβους μέχρι ΜΑΤ και εισαγγελείς για να καταστείλουν τις όποιες αντιδράσεις.

Μες τα σωματεία χτίζουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!

Είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να κάνουν συνέδριο με εργάτες αλλά πάση θυσία προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τους εργοδότες στις ενώσεις των εργατών, προκειμένου να περάσουν πιο εύκολα τα βρώμικα σχέδια τους για την καθυπόταξη της εργατικής τάξης.

Θέλουν να κάνουν συνέδριο εν κρυπτώ και εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών με μπράβους και σεκιούριτι.

Δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από την καρέκλα τους και τη διατήρηση της συνδικαλιστικής τους επιβίωσης.

Δεν τους ενδιαφέρει να γίνει πραγματικό συνέδριο και σωστές καταστατικές δημοκρατικές λειτουργίες, κυρίως όμως δεν νοιάζονται να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, να υπάρχει πραγματική ουσιαστική αντιπαράθεση.

H απαξιωμένη στα μάτια των εργαζομένων πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ, η συνδικαλιστική μαφία των Παναγόπουλου - Κιουτσούκη - Βασιλόπουλου - Καραγεωργόπουλου προσπαθεί με κάθε είδους αλχημείες και πρακτικές που είναι έξω από τις αξίες και τις παραδόσεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, να προχωρήσει σε νέο συνέδριο-φιάσκο μαζί με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους.

Είναι αδίστακτοι και ψεύτες. Στο ΔΣ της ΓΣΕΕ που έγινε την Τρίτη 19/3 εμφανίστηκε προκλητικά ο τάχα παραιτημένος, αυτός που θυσιαζόταν ως σύγχρονη Ιφιγένεια για να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο γνωστός εργοδότης-συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, πρόεδρος της ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα σε τέσσερις επιχειρήσεις, ως πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέτοχος κλπ, αυτός λοιπόν εμφανίστηκε για έναν και μόνο λόγο. Να προκαλέσει!

Συνάδελφοι, μικρογραφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι κ οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες με τους εργατοπατέρες του νομού. Όλοι έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με τον εκφυλισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, βλέποντας το σε όλο του το μεγαλείο. Από τα σωματεία φαντάσματα, που βγάζουν αντιπροσώπους «μαϊμούδες» μέχρι την απροκάλυπτη συνεργασία με τους εργοδότες προκειμένου να φέρνουν σηκωτους τους εργαζόμενους στις αρχαιρεσίες για να στηρίξουν, ότι τους πουν τα αφεντικά τους, που εντελώς τυχαία είναι οι συνδυασμοί τους, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού, πρώτος και καλύτερος, όχι μόνο δεν είναι στο πλευρό των εργαζομένων αλλά έτοιμος να μπλοκάρει τη δράση και τις αγωνιστικές διαθέσεις τους. Έφτασε μέχρι την απόπειρα χειροδικίας σε εργαζόμενους που βρίσκονταν στην Επιθεώρηση Εργασίας για το ζήτημα της απληρωσιάς από την επιχείρηση Φραγκίστα. Αυτός που τόσα χρόνια που ξηλώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, δικαίωμα στην απεργία, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι τη μετατροπή του Ε.Κ Ναυπλίου σε μανάβικο και ο ίδιος ένας λαχανέμπορος. Έτσι διεκδικεί ο Πρόεδρος του Ε.Κ Ναυπλίου και οι όμοιοι του!

Μετά από τέτοιες πρακτικές, που δεν συμβαίνουν πρώτη φορά, έχει το θράσος να συγκρίνει το εργατικό ταξικό κίνημα και τους κομμουνιστές που είναι πρωτοπόροι, με τους φασίστες της χρυσής αυγής χωρίς ίχνος τσίπας.

Το Π.Α.ΜΕ. είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης και θα συνεχίσει να μάχεται με συνέπεια για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, από την ίδρυση του έως σήμερα με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και δεν θα απολογηθεί στους πράκτορες της εργοδοσίας στις τάξεις των εργαζομένων. Στις γραμμές του συσπειρώνονται τίμιοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι (και όχι μόνο κομμουνιστές) που παλεύουν για το δίκιο της τάξης μας, κόντρα στον εκφυλισμό και την ταξική συνεργασία, δηλαδή την υποταγή στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας. Από ανθρώπους του μόχθου, απλούς εργάτες που δεν σκύβουν το κεφάλι στη συναίνεση και στην υποταγή που ζητά σήμερα η εργοδοσία.

Ήρθε ο καιρός να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Ως εδώ με τους εργατοπατέρες και τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας!

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα.

Να συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΣΕΕ χωρίς τη συμμετοχή του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου και να αποφασίσει συνολικά για τους όρους πραγματοποίησης συνεδρίου με βάση το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, τη μέρα και τον τόπο διεξαγωγής.

Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία!

Συνέδριο στα κλεφτά με πρακτικές μαφίας, με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα σωματεία να ξεχάσουν ότι μπορεί να γίνει
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ