Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: “Η αισθητική σύμμαχος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:07:00 μ.μ. | |
Ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: “Η αισθητική σύμμαχος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας”
Εξαιρετικά επιτυχημένη η δεύτερη ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το γυναικείο επιχειρείν, με τίτλο “Η αισθητική σύμμαχος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας”, στο πλαίσιο του ΔΥΟ Forum, Διατροφή, Υγεία, Ομορφιά και της Beauty Day, στο Ζάππειο Μέγαρο την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.
Για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση μίλησαν, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου κα. Χριστίνα Φυτέα, στο ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 Fm και την εκπομπή «Τα κακά κορίτσια» με τη Μαρία Λεμονιά και την Έλενα Καραμίχαλου
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι το Ε.Ε.Α. έχει την τιμή να είναι το Επιμελητήριο που εξέλεξε για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρο, πριν από 10 χρόνια. Πρόκειται για την κα. Σοφία Οικονομάκου, σημερινή Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, στην οποία και θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του γυναικείου επιχειρείν, μέσω και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι στόχος είναι η στήριξη με δράσεις και προγράμματα, ευρωπαϊκά κυρίως, για τα οποία το Επιμελητήριο είναι σε επαφή τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με τους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Για να ενισχυθεί, ωστόσο, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χρειάζονται, όπως επισήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και οι κατάλληλες υποδομές (βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λπ.) ώστε οι γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες. Το μήνυμα του ΕΕΑ είναι ότι η ικανότητα δεν είναι γυναικείο ή ανδρικό προσόν, υπογράμμισε.
Από την πλευρά της η κα. Φυτέα αναφέρθηκε στους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για το γυναικείο επιχειρείν, εξηγώντας ότι στόχος της Επιτροπής είναι να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν οι γυναίκες επαγγελματίες και επιχειρηματίες σχετικά με τις διαδικασίες αξιοποίησης των κονδυλίων αυτών.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας τόνισε ότι «είναι μια μοναδική ευκαιρία μέσα σε από αυτή τη γιορτή, που υμνεί τη γυναίκα ολιστικά, να αναδειχθεί πόσο μπορεί η αισθητική να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη γυναίκα, με τις πολλαπλές ιδιότητές της».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ