ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Άμεση η αποκατάσταση των φθορών στο Λιοντάρι των Βαυαρών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. | |
Άμεση η αποκατάσταση των φθορών στο Λιοντάρι των Βαυαρών στο Ναύπλιο
 Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής αρχής στο βανδαλισμό του μνημείου του Λέοντα των Βαυαρών στο Ναύπλιο που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γλυπτά του 19ου αι. στον ελλαδικό χώρο.



Συνεργείο του Δήμου καθάρισε και αποκατέστησε τις φθορές στην μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στον χώρο του πραγματικά εκλεκτικού μνημείου γνωστού ως Λέων των Βαυαρών στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου άγνωστοι δράστες είχαν γράψει συνθήματα.

"Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα μνημεία μας και να τα διατηρούμε στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε καθώς αυτά είναι η εικόνα της πόλης και οι πρεσβευτές μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αλλά και η ιστορία της πόλης που μέσα από τα μνημεία αυτά παραμένει ζωντανή" τόνισε ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος.

Το μνημείο λαξεύτηκε το 1840-1841 με χορηγία του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄ στη μνήμη των Βαυαρών στρατιωτών που πέθαναν από τύφο το 1833-1834 και είχαν ενταφιαστεί στην περιοχή αυτή.

Ο αποθνήσκων λέων φιλοτεχνήθηκε από τον Βαυαρό γλύπτη Christian Heinrich Siegel και αντιγράφει τον λέοντα της Λουκέρνης του Bertel Thorvaldsen, ο οποίος με τη σειρά του έχει εμπνευστεί από αρχαιοελληνικά πρότυπα. 

Το λιοντάρι, που είναι λαξευμένο στον φυσικό βράχο, αποδίδεται σε μνημειακή κλίμακα, κοιμώμενο σε ορθογώνια κόγχη, με κυκλική ασπίδα πίσω από το ρύγχος του.
  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ