ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Τέλος η «περίοδος χάριτος» για τις απουσίες στα σχολεία λόγω γρίπης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. | |
 Τέλος η «περίοδος χάριτος» για τις απουσίες στα σχολεία λόγω γρίπης
  Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως από τις 13 Μαρτίου, οι απουσίες «μετράνε» κανονικά.

Τον περασμένο μήνα, κι ενώ η εποχική γρίπη βρισκόταν σε πλήρη έξαρση, είχε εκδοθέι εγκύκλιος με την οποία οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απαλλάσσονταν από τιςαπουσίες λόγω γρίπης. Είχαν, βέβαια, την υποχρέωση να προσκομίσουν σχετική ιατρική γνωματεύση.

Τώρα, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως οι απουσίες υπολογίζονται και πάλι κανονικά. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, προηγήθηκε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Από σήμερα, λοιπόν, ισχύει και πάλι το σύστημα δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών.

Η περασμένη εβοδμάδα ήταν η πρώτη κατά την οποία το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσε μείωση των ιατρικών επισκέψεων λόγω συμπτωμάτων γρίπης.

Συγκεκριμένα, για κάθε 1000 επισκέψεις, οι 50 αφορούσαν τέτοια συμπτώματα ενώ τις 3 προηγούμενες εβδομάδες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μεταξύ 70 και 100.

Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι δεν υποστηρίζουν ακόμη ότι η δραστηριότητα της γρίπης εισέρχεται σε φάση ύφεσης. Το «κύμα» αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος του μήνα.

Μέχρι και τις 3 Μαρτίου, είχαν αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης και 111 θάνατοι από επιπλοκές του ιού.

Στις ηλικίες από 0 έως 19 ετών έχουν αναφερθεί 20 σοβαρά περιστατικά γρίπης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ