ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Αργολίδα: Πανηγυρικός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Άγιο Πέτρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Πανηγυρικός εορτασμός της Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Πέτρο Άργους
Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Αργολίδα η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. 
Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία κλήρου και λαού . Στο τέλος της θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων και των Ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους και πολιούχου της πόλεως πέριξ του Ιερού ναού.
Στην εορτή παρέστη ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αργείων ΄΄Ο Δαναός΄΄ Σ. Κωτσοβός κα.
Εορτάζουμε σήμερα την αναστήλωση των Αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της αιρέσεως των Εικονομάχων, δηλαδή, εκείνων που δεν δέχονταν και δεν τιμούσαν της Άγιες Εικόνες.
Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, όπου ήταν και άνδρας της Αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την αυτοκρατορία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο.
Η Βασίλισσα Θεοδώρα είπε δημόσια ότι ασπάζεται τις Εικόνες, όχι όμως ως λατρεία, αλλά ως τιμή. Την Ά Κυριακή των νηστειών το 843 μ.Χ., η Αγία Θεοδώρα μαζί με τον γιό της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις Άγιες Εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό.
Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθορίστηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ