Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Εννέα συλλήψεις στην Αργολίδα για όπλα, κλοπή ρεύματος και παράνομη διαμονή στη χώρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. | |
Εννέα συλλήψεις στην Αργολίδα για όπλα, κλοπή ρεύματος και παράνομη διαμονή στη χώρα
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , πραγματοποιήθηκε χθες (29.3.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα οκτώ (578) άτομα, εκ των οποίων τα τετρακόσια δέκα επτά (417) ήταν ημεδαποί και τα εκατόν εξήντα ένα (161) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τετρακόσια είκοσι έξι (426) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εβδομήντα τρία (73) άτομα, από τα οποία σαράντα οκτώ (48) ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε (25) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για τα όπλα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Μία (1) ημεδαπή και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίο διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Εννέα (9) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας (1) ημεδαπός και για τα όπλα.
Οκτώ (8) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 1.7.2018, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 29χρονου ημεδαπού, για απάτη, καθώς και ενός (1) 44χρονου αλλοδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 21.3.2019, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 45χρονου ημεδαπού, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστη συνεργό του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δεκατρείς (213) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· -33- μέτρα καλώδιο και κινητό τηλέφωνο, στην Αργολίδα,

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -38- γραμμαρίων, τσιγαριλίκι και -3-σπόρους κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι, -62- φυσίγγια και μαχαίρι, στρατιωτικού τύπου με μήκος λάμας -15- εκατοστών, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ