ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Οι παρεμβάσεις των συνδικάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου για το Νοσοκομείο Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | |
Οι παρεμβάσεις των συνδικάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου για το Νοσοκομείο Ναυπλίου (βίντεο)
Αν παρακολουθούσε κάποιος το χθεσινό «κατεπείγον» Δημοτικό Συμβούλιο θα έβλεπε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, δύο διαφορετικούς «κόσμους» που βρέθηκαν για λίγο στην ίδια αίθουσα αλλά που τίποτε δεν μπορεί να τους συνενώσει, να τους κάνει ένα.


Από τη μία πλευρά οι πολιτικοί άρχοντες και παράγοντες της πόλης. Κάποιοι είπαν ψέματα – χωρίς να ντραπούν στιγμή, κάποιοι είπαν μισές αλήθειες και έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους πρώτους, κάποιοι πάσχιζαν να δείχνουν προβληματισμένοι στις κάμερες, κάποιοι θυμήθηκαν ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να μη χάσουμε το Νοσοκομείο. Όλοι μαζί καθησυχαστήκαν που ο Διευθυντής της 6ης ΥΠΕ έδωσε συνέντευξη και είπε ότι θα παραμείνει (για πόσο άραγε;) το ΤΕΠ Ναυπλίου και τελικά αυτό που ζήτησαν είναι γραπτές διαβεβαιώσεις για τη συνέχεια της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Όλοι μαζί, βουλευτές του Νομού, δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης, οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι, ακόμα και αν στα λόγια δεν τα βρήκαν, στην πράξη συμφωνούν με το «βλέποντας και κάνοντας». Αλήθεια κ. Δήμαρχε, κ.κ. παράγοντες που κάνετε πως δεν θυμάστε: το 2013, το 2015, το 2016, το 2017 που έγιναν μεγάλες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο δεν είχαμε και τότε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κλείσει; Πρέπει να αρκεστούμε στις διαβεβαιώσεις –έστω και γραπτές- όταν ο ίδιος ο Διευθυντής της 6ης ΥΠΕ στη συνέντευξή του δήλωσε ότι ήδη πολλά περιστατικά από τα ΤΕΠ του Ναυπλίου τα στέλνουμε στο Άργος γιατί μόνο εκεί έχει συγκεκριμένο ιατρικό εξοπλισμό για εξετάσεις; Δηλαδή μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσει ενώ είναι ήδη μισόκλειστο…

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται όλα τα τελευταία χρόνια και εσείς παίζετε για άλλη μια φορά πινγκ-πονγκ με τις ευθύνες στις πλάτες του λαού. Είστε όλοι υπεύθυνοι: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Δημοτική αρχή και Περιφέρεια. Η κυβέρνηση νομοθετεί τη μείωση των κονδυλίων, την προώθηση της ανταποδοτικής λειτουργίας των δομών Υγείας και εσείς κάνετε τις «πάπιες» και ασχολείστε με πιο «σοβαρά» θέματα: την μαρίνα στο Λιμάνι, το Mall, την έκθεση με τα Γιότ, τις 2 και 3 φορές αναπλάσεις σε κάθε πλατεία, το κυνήγι των μικροοφειλετών στο δήμο κλπ.
Απέναντι σε αυτούς, από την άλλη πλευρά, ήταν οι πολλοί. Όταν γράφουν τα ΜΜΕ «με μεγάλη παρουσία πολιτών συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο» πρέπει να γράφουν ότι η πλειοψηφία αυτού του κόσμου ήρθε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και άλλους φορείς του Νομού που καλούσαν στη συνεδρίαση του ΔΣ. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα κάποιες από τις παρεμβάσεις των αγωνιστικών σωματείων που όλες αυτές τις μέρες είναι στους δρόμους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στους δρόμους για την κατάσταση στα Νοσοκομεία των δύο πόλεων. Που δεν ασχολήθηκαν στενά με το αν θα υπάρχει ΤΕΠ αλλά έθεσαν το ζήτημα για το αν θα έχουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας για εμάς και τα παιδιά μας. Η Μάρω Καλαϊτζή, μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, που είπε για όλες τις βασικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, θύμισε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια για αναβάθμιση των υποδομών και των δύο νοσοκομείων, για επαρκή στελέχωση, για αξιοπρεπείς σύγχρονες και δωρεάν υποδομές υγείας για όλο το λαό.

Η Κατερίνα Μαρίνη, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας που ανέδειξε τη σημασία σε μια βιομηχανική περιοχή με εκατοντάδες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους να μην υπάρχει τμήμα επειγόντων, επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων. Η Ναυσικά Μπαβελή, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την υποβάθμιση όλων των δομών υγείας μιλώντας για ένα ενιαίο γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους του Νομού σε επαγρύπνηση. Ήδη με την άμεση κινητοποίηση μας εμποδίσαμε, τους δυσκολέψαμε, τα «μαζέψανε» τα σχέδια που είχαν για κλείσιμο των ΤΕΠ και για παραπέρα υποβάθμιση. Τα ζητήματα της υγείας ήταν και θα είναι σταθερό μέτωπο πάλης για τα ταξικά σωματεία του Νομού. Η υγεία μας δεν είναι πολυτέλεια αλλά λαϊκό δικαίωμα και αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Δεν θα υποταχθούμε στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Συνεχίζουμε!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ