Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 π.μ. | |
Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας για το Νοσοκομείο Ναυπλίου
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΏΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «μεταμνημονιακή εποχή» που προπαγανδίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει μια ακόμα επικίνδυνη εξέλιξη για την Υγεία του λαού της Αργολίδας, το κλείσιμο των του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου και η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Άργους.

Είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού, την Υγεία των παιδιών μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία.

Όπως συμβαίνει με τα 2 Νοσοκομεία του νομού μας και τα Κέντρα Υγείας, που με την μείωση του κρατικού προϋπολογισμού στην Υγεία, έχει δημιουργήσει τεράστιες και σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αργολίδας όταν νοσήσουν να κινδυνεύουν σοβαρά αφού αναγκάζονται είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα, λόγω των ελλείψεων ακόμα και σε βασικές ειδικότητες γιατρών, είτε να διανύουν χιλιόμετρα σε διπλανούς νομούς έστω για μια απλή εξέταση.

Οι εργαζόμενοι της Αργολίδας, πρέπει να αντιπαρατεθούν και να διεκδικήσουν ενιαίο, δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.

Διεκδικούμε:

· Ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

· Η μόνη πρόταση που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι: ΕΝΑ, ενιαίο, γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο, και, ΔΥΟ, αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε (μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και αγροτικά ιατρεία) να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμιο επίπεδο.

· Έως την υλοποίηση των παραπάνω, διατήρηση και ενίσχυση και των δυο υπαρχόντων νοσοκομείων ώστε να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.00 ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ