Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Αργολίδα: Τα χρέη στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ μένουν ενώ το ΟΣΔΕ έρχεται...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Τα χρέη στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ μένουν ενώ το ΟΣΔΕ έρχεται...

Θολή παραμένει η κατάσταση στους ΤΟΕΒ της Αργολίδας, λίγες ημέρες πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η απόφαση, σύμφωνα με την οποία για την δήλωση ΟΣΔΕ του 2019 θα απαιτείται βεβαίωση μη οφειλής στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ. 

Όπως διευκρινίστηκε σχετικά, πρόκειται για παλιά απαίτηση της πολλαπλής συμμόρφωσης για την ορθολογική χρήση των υδάτων. Σε ό,τι αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν οι ΤΟΕΒ σήμερα, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΤΟΕΒ Ασίνης, Βασίλη Λιαλιάτση, που ανέφερε ότι «Αυτήν τη στιγμή, ένα ποσοστό 30%-40% έχει οφειλές σε στρεμματική εισφορά και κατά συνέπεια θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, εάν δεν κάνει κάποια κίνηση. Οφειλές για άρδευση δεν υπάρχουν».

Από τον ΤΟΕΒ Τίρυνθας, ο πρόεδρος, Μιχάλης Πετρουλάς, δήλωσε: «Τρομάζουμε να μαζέψουμε τα χρέη. Μέχρι και εξώδικα στέλνουμε, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Το ποσοστό των χρεών από παλιούς οφειλέτες φτάνει το 50%. Πρέπει κάτι να κάνει το κράτος για να μην χρωστάμε στον ΓΟΕΒ και να μαζέψουμε τα χρέη. Ήδη διαμαρτύρονται αυτοί που πληρώνουν κανονικά».

Ενημερωμένοι είναι στον ΤΟΕΒ Ιρίων που, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ζαχαράκη, «τα χρέη έπεσαν από τα 836.000 ευρώ το 2017 στα 640.000 ευρώ και από φέτος, από ένα σύνολο 13.000 στρεμμάτων, έχουν εισπραχθεί 10.500 στρέμματα. Το συνολικό ποσοστό παραγωγών που έχει χρέη είναι της τάξης του 15%».

Του Γιώργου Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ