Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Νίκος Χαρτοφύλλης: Γιατί με τον Τάσσο

Νίκος Χαρτοφύλλης: Γιατί με τον Τάσσο
 Έχοντας ζήσει ήδη τέσσερα χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους – Μυκηνών αλλά και ως Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, έχω διαμορφώσει άποψη, τόσο για τον τρόπο που διαχειρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την πόλη μας, όσο και για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει όλους εμάς που ζούμε, δημιουργούμε και εργαζόμαστε σε αυτή την πόλη.

Η αδιαφορία όμως της πλειοψηφίας των πολιτών για την πολιτική και η αποστροφή για την ενασχόληση με τα κοινά, λόγω των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, οδήγησαν στο να αφήσουμε χώρο στους διάφορους «ειδικούς» να διαχειριστούν ερήμην μας την τύχη της πόλης μας, φτάνοντας στο σημείο που γνωρίζουμε.

Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο στη χώρα μας. Αφενός το βιβλίο ήταν μικρό και αφετέρου περιείχε μια φράση που οι Έλληνες αποστήθισαν μαζικά: «Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Πώς; Μόνο με την επιθυμία; Χωρίς κόπο; Χωρίς πόνο; Χωρίς διάβασμα; Χωρίς γνώση;

Ό,τι κι αν εννοούσε ο Κοέλιο, αφεθήκαμε στο σύμπαν και το περιμέναμε να συνωμοτήσει υπέρ μας. Το σύμπαν όμως δεν συνωμότησε και η πόλη μας μαράζωσε και συνεχίζει μαραζώνει.

Είναι απαράδεκτο να ονομάζουμε το Δήμο μας Δήμο Αργους – Μυκηνών και από τους 600.000 και πλέον τουρίστες που περνούν κάθε χρόνο από τις Μυκήνες, ζήτημα είναι να επισκέπτονται τη πόλη μας 1.000 και μάλλον πολλούς αναφέρω.

Είναι απαράδεκτο η πόλη μας που ήταν το βιοτεχνικό και εμπορικό κέντρο της Αργολίδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να έχει καταντήσει η πλέον αφιλόξενη πόλη για επένδυση σε αυτούς τους τομείς, με μόνη ανάπτυξη τα διάφορα καταστήματα καφέ που ανοίγουν σήμερα και πιθανόν να κλείσουν αύριο, χωρίς μόνιμες λύσεις που θα φέρουν δουλειά στους νέους και χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Το κάλεσμα του Τάσσου για συστράτευση μέσα από μια ανεξάρτητη πολυσυλλεκτική κίνηση στον αγώνα όχι να πάρουμε το Δήμο, αλλά να «αλλάξουμε» το Δήμο, μόνο αδιάφορο δε μπορούσε να με αφήσει. Άλλωστε το οφείλω στα παιδιά μου και σε όλους στους πολίτες του Δήμου μας.

Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια με τον Τάσσο, και έχω να του αναγνωρίσω ότι το κυριότερο προσόν του, δεν είναι ούτε οι πύρινοι λόγοι του, ούτε η έντονη προσωπικότητά του, αλλά η ικανότητά του να μπορεί να ακούει τους άλλους καθώς και να επιλέγει τους συνεργάτες του, όχι με κριτήριο το πόσους σταυρούς κουβαλάει ο καθένας ή το πόσο μεγάλη «πολιτική άκρη» έχει, αλλά με το κριτήριο της εξειδίκευσης, της επιστημοσύνης και της ακεραιότητας του χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό συντάσσομαι και εγώ στο πλευρό του, προσφέροντας τις γνώσεις μου και την όποια εμπειρία έχω ήδη αποκομίσει από την ενασχόλησή μου με τα κοινά στον αγώνα να κάνουμε το Δήμο Αργους – Μυκηνών «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ».

Νίκος Χαρτοφύλλης

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός.

Δημοτικός Σύμβουλος.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ