ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ανδριανός στη Βουλή για την πορεία των έργων συντήρησης και επισκευής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:11:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός στη Βουλή για την πορεία των έργων συντήρησης και επισκευής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ο. Γεροβασίλη με θέμα την πορεία των έργων συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως έχω επισημάνει με σειρά προηγούμενων παρεμβάσεών μου στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου στεγάζεται από το 1955 στο πολύ παλιό διώροφο κτήριο που παραχώρησε στο Δημόσιο ο Δήμος Ναυπλιέων, το οποίο δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στέγασης και τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό να είναι επιεικώς απαράδεκτες.

Για να υλοποιηθούν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υπήρξε πρόβλεψη για χρηματοδότηση από το συνεχιζόμενο έργο της ΣΑΕ 050 με ενάριθμο 2009ΣΕ05000001 «Συντήρηση –Επισκευή –Διαμόρφωση κτιριακών εγκαταστάσεων Πυροσβεστικού Σώματος», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 που υλοποιείται σταδιακά ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις και δυνάμει των ειδικών διατάξεων αυτού.

Μάλιστα υπήρξε σχετική αλληλογραφία το Νοέμβριο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2017 της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Αργολίδας για τεχνική επίβλεψη.

Σήμερα 2 χρόνια μετά οι σχετικές εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει στο κτίριο της Π.Υ Ναυπλίου.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Ποια είναι η μέχρι σήμερα πορεία των έργων συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου.

2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των συγκεκριμένων έργων».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ