Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Ο Γ. Μανιάτης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή καταγγέλλοντας ρουσφετολογικούς διορισμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. | |
Ο Γ. Μανιάτης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή καταγγέλλοντας ρουσφετολογικούς διορισμούς
 Ερώτηση και ΑΚΕ κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη και Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, με θέμα: «Ρουσφετολογικός διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων σε 3 θυγατρικές της ΓΑΙΑΟΣΕ με ανύπαρκτο αντικείμενο».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

Προς:

– Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη

– Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο


Θέμα: «Ρουσφετολογικός διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων σε 3 θυγατρικές της ΓΑΙΑΟΣΕ με ανύπαρκτο αντικείμενο»

Κύριοι Υπουργοί,

από τη δημιουργία τους το 2011, τριών θυγατρικών της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε (“ΓΑΙΑΟΣΕ Φωτοβολταϊκά Καρδίτσας Α.Ε.”, “ΓΑΙΑΟΣΕ Φωτοβολταϊκά Λάρισας Α.Ε.”, “ΓΑΙΑΟΣΕ Φωτοβολταϊκά Αττικής και Βοιωτίας Α.Ε.”), για λόγους οικονομίας πόρων και αποτελεσματικότητας, αυτές είχαν κοινά Διοικητικά Συμβούλια με αυτό της μητρικής της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Όμως, στις 24 Αυγούστου 2017 και χωρίς να ανακοινωθεί καμία επενδυτική, ή αναπτυξιακή πρωτοβουλία, ή επένδυση για το αντικείμενο των συγκριμένων θυγατρικών, διορίστηκαν με σχετικές ΚΥΑ τις οποίες εσείς υπογράφετε, νέα επταμελή Διοικητικά Συμβούλια. Από τότε και μέχρι σήμερα επίσης, κανένα αναπτυξιακό ή επενδυτικό σχέδιο δεν ανακοινώθηκε από κάποια από τις θυγατρικές, γεγονός που ενισχύει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ο διορισμός των χωριστών Διοικητικών Συμβουλίων, απλά ήταν άλλη μια ρουσφετολογική ενέργεια από πλευράς σας για την τακτοποίηση και διορισμό υμετέρων με σπατάλη των δημόσιων πόρων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιες ήταν οι δαπάνες για τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και ποιες οι αμοιβές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων ανά θυγατρική το 2017 και 2018;

Ποιες ήταν οι δαπάνες για προσωπικό σε κάθε μια από τις τρεις εταιρίες για τα έτη 2017 και 2018; Ή μήπως απλά πρόκειται για Διοικητικά Συμβούλια – αδειανά πουκάμισα, που δεν έχουν καμία διοικητική υποδομή;
Ποιες ήταν οι επενδυτικές πρωτοβουλίες των τριών εν λόγω θυγατρικών της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε, το 2017 και 2018;
Παρακαλώ να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Μανιάτης
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ