Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Κτηματολόγιο: Και τους ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στην Αργολίδα εξυπηρετεί το Κεντρικό Γραφείο στο Γαλάτσι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. |
Κτηματολόγιο: Και τους ιδιοκτήτες που έχουν ακινητα στην Αργολίδα εξυπηρετεί το Κεντρικό Γραφείο στο Γαλάτσι
Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περισσότερους από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.


Στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, το οποίο θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους και φυσικά, να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00-16.00 και Τετάρτη από τις 08.00 έως 20.00.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να έχει μαζί του ο πολίτης είναι απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου ιδιοκτησίας (πχ συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ του (πχ εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου καθ. Βύρωνας Νάκος δήλωσε: «Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους.

Για τη διευκόλυνση όσων πολιτών διαμένουν στην Αττική, μεριμνήσαμε για τη λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποβάλλοντας τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους ορθά και έγκαιρα».

Οι περιοχές που θα εξυπηρετεί το γραφείο είναι:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Περιφερειακές Ενότητες: Βοιωτίας, Φωκίδος, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας & Εύβοιας.
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Περιφερειακές Ενότητες: Σάµου, Ικαρίας & Χίου.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Περιφερειακές Ενότητες: Καλύµνου, Καρπάθου, Κω & Ρόδου.
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας: Περιφερειακές Ενότητες: Θάσου, Ροδόπης, ∆ράµας & Ξάνθης.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Περιφερειακές Ενότητες: Χαλκιδικής & Πιερίας.
Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας: Περιφερειακές Ενότητες: Καστοριάς & Φλώρινας.
Περιφέρεια Ηπείρου: Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Αρτας & Πρέβεζας.
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Περιφερειακές Ενότητες: Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας & Λακωνίας.
Περιφέρεια Κρήτης: Περιφερειακή Ενότητα: Ηρακλείου, Νότιο Ηράκλειο, µόνο οι ΟΤΑ Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μίνωα, Πεδιάδας και Φαιστού.

Το Κεντρικό Γραφείο στο Γαλάτσι θα εξυπηρετήσει και τις ΠΕ Κεφαλληνίας, Ζακύνθου & Ιθάκης, Λήµνου & Λέσβου και Μαγνησίας & Σποράδων. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Γρεβενών εξυπηρετούνται από το Γραφείο Κτηµατογράφησης Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 90), ενώ όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις ΠΕ Μεσσηνίας και Λασιθίου θα εξυπηρετούνται, µετά τις 22 Μαρτίου 2019, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα.

Από το γραφείο δεν θα εξυπηρετούνται ορισµένοι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ, και συγκεκριµένα από την ΠΕ Ιωαννίνων οι Αγ. Ιωάννου, Ανω Λαψίστης, Ασφακας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αµπελείας, Αµφιθέας, Βασιλικής, Μαρµάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάµατος και Περίβλεπτου. Από την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εξαιρούνται οι ΟΤΑ Αγ. Κωνσταντίνου, Αγ. Νικολάου, Αγρινίου, ∆οκιµίου, Θεστιέων, Καµαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβοράνης, Παναιτωλίου και Παραβόλας.

Από την ΠΕ Αχαΐας εξαιρούνται οι ΟΤΑ Αγ. Κωνσταντίνου, Αιγίου, Βαλιµίτικων, ∆ηµητροπούλου, ∆ιγελιώτικων, Ερινέου, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανίτικων, Σελινούντος και Τέµενης. Από την ΠΕ Κορινθίας εξαιρούνται οι ΟΤΑ Αρχαίας Κορίνθου, Εξαµιλίων, Ξυλοκερίζης, Αγ. Θεοδώρων, Ισθµιας, Λουτρακίου-Περαχώρας.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ