ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ψήφισμα - κάλεσμα διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:29:00 μ.μ. | |
Ψήφισμα - κάλεσμα διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Ναυπλίου
Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «μεταμνημονιακή εποχή» που προπαγανδίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει μια ακόμα επικίνδυνη εξέλιξη για την Υγεία του λαού της Αργολίδας, το κλείσιμο των του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου και η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Άργους.

Είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού, την Υγεία των παιδιών μας για να εξασφαλίσουν τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τα δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία.

Όπως συμβαίνει με τα 2 Νοσοκομεία του νομού μας και τα Κέντρα Υγείας, που με την μείωση του κρατικού προϋπολογισμού στην Υγεία, έχει δημιουργήσει τεράστιες και σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αργολίδας όταν νοσήσουν να κινδυνεύουν σοβαρά αφού αναγκάζονται είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα, λόγω των ελλείψεων ακόμα και σε βασικές ειδικότητες γιατρών, είτε να διανύουν χιλιόμετρα σε διπλανούς νομούς έστω για μια απλή εξέταση.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός της Αργολίδας, πρέπει να αντιπαρατεθούν και να διεκδικήσουν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Να διεκδικήσουμε:

· Ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

· Νοσοκομεία αποκλειστικά δημόσια, αξιοπρεπή, με πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

· Κρατικά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία μαζί με τα δημόσια Νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ) θα αποτελούν πραγματικά ενιαίο σύστημα, με πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.

· Σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

· Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων από όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.

· Η μόνη πρόταση που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι: ΕΝΑ, ενιαίο, γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο, και, ΔΥΟ, αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε (μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και αγροτικά ιατρεία) να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμιο επίπεδο.

· Έως την υλοποίηση των παραπάνω, διατήρηση και ενίσχυση και των δυο υπαρχόντων νοσοκομείων ώστε να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.00 ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ