ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Κ. Γκαρκάσουλας: Η τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει πυλώνας και οχυρό των συμφερόντων των πολιτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. | | | |
Κ. Γκαργκάσουλας: Η τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει πυλώνας και οχυρό των συμφερόντων των πολιτών
 Η συσσώρευση πολλών τοπικών προβλημάτων σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, μας υπέδειξαν την ανάγκη ανάπτυξης συλλογικής δράσης, με σκοπό τη διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών του Δήμου μας.


Η τοπική αυτοδιοίκηση, από πυλώνας και οχυρό των συμφερόντων των πολιτών, βρίσκεται, δυστυχώς, στις πρώτες θέσεις της σπατάλης, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς.

Οι Διοικούντες, αγωνιώντας να εξασφαλίσουν και στις επόμενες εκλογές τα Δημαρχιακά τους καθίσματα κινούνται στη σίγουρη και ασφαλή οδό των πελατειακών σχέσεων. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κάθε πολίτη, μεταμφιέζουν το αυτονόητο σε ρουσφέτι και προσθέτουν έτσι «ψηφαλάκια» στον κουμπαρά της επόμενης εκλογής τους. Η ανάγκη δημιουργίας της κίνησης πολιτών «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ» προέκυψε από την διάχυτη πλέον άποψη ότι στον Δήμο μας δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Έχει επικρατήσει ένα κλίμα πόλωσης βασισμένο στον δοκιμασμένο από χρόνια λαϊκισμό που τροφοδοτείται και από ορισμένα Μ.Μ.Ε. βασισμένα όλα αυτά σε μια επικοινωνιακή υποκουλτούρα.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα προβλήματα του Δήμου μας δημιουργώντας πλέον τεράστιο αδιέξοδο στους συμπολίτες μας. Αδιέξοδο που οδηγεί τους κατοίκους του Δήμου μας αρχικά στην απογοήτευση και στη συνέχεια στην αδρανοποίηση.

- Θίγει την αξιοπρέπειά τους.

- Υπονομεύεται, έτσι, η προοπτική και το μέλλον του Δήμου μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους που συνθέτουν τούτο το εφιαλτικό τοπίο, συγκεντρωθήκαμε όλοι εμείς. Άνθρωποι από κάθε χώρο, έντιμοι, ικανοί, άνθρωποι νέοι, με ιδέες και όρεξη για δουλειά αλλά και έμπειροι με δημιουργικό παρελθόν. Όλοι εμεί αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πέρα από πολιτικές & προσωπικές σκοπιμότητες, και να υλοποιήσουμε το όραμα μας που είναι η δημιουργία ενός δυναμικού & αναπτυξιακού Δήμου στην υπηρεσία του Πολίτη.

Στόχος μας είναι ένας Δήμος που θα ανήκει στους Δημότες του όχι μόνο στους τίτλους αλλά στην πράξη.

Οι Δημότες του θα συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν στη ζωή τους και στη ζωή των παιδιών τους. Κοινός μας άξονας είναι η αγάπη για τον τόπο μας και για τον συνάνθρωπό μας, χτίζοντας με υλικά το σεβασμό, την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια και την υπόληψη. Η προσπάθεια όλων εμάς κατατείνει στη σύνθεση της διαφορετικότητάς μας, με στόχο την επικράτηση κοινά αποδεκτών θέσεων & προτάσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας. Επομένως, επί της ουσίας, δεν αντιπολιτευόμαστε ή συμπαρατασσόμαστε με κανένα, αλλά συμφωνούμε εξορισμού με όλα όσα αναβαθμίζουν τη ζωή των συμπολιτών μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει μαζί με όλους εσάς να ανακαλύψουμε ξανά τις έννοιες γειτονιά, κοινωνικές σχέσεις, κανόνες λειτουργίας του Δήμου, αλληλοσεβασμός, ευθύνη του πολίτη, δημοκρατικές διαδικασίες, συλλογικές αποφάσεις, δεσμεύσεις και υλοποίηση τους. Δεν είμαστε περαστικοί σε αυτόν τον Δήμο, είμαστε οι κάτοικοί του, οι άνθρωποί του. Ο Δήμος ζει από εμάς και εμείς από αυτόν, άρα έχουμε σχέση ζωής. Η μη συμμετοχή μας, η σιωπή μας, η απουσία μας, αφενός δίνει χώρο σε ανίκανους αλλά και σε καιροσκόπους, αφετέρου βλάπτει τον Δήμο μας και κατά συνέπεια όλους μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή χρειαζόμαστε, καθαρές απόψεις - διαφάνεια – τολμηρές λύσεις - αποφασιστικές πράξεις. Επιλέγουμε συνειδητά να βαδίσουμε σε νέους δρόμους, να χτίσουμε νέες σχέσεις, να ορίσουμε κανόνες συλλογικής προσπάθειας και να εφαρμόσουμε, τέλος, ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο τοπικής διοίκησης που θα έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και όχι την καρέκλα της εξουσίας.

Σας προσκαλώ λοιπόν όλους για να δράσουμε μαζί και να φτάσουμε ως την κορυφή.

Κώστας Γκαρκάσουλας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ