Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Παρέμβαση Ανδριανού για τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία του ΕΟΠΠΕΠ στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:50:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού για τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία του ΕΟΠΠΕΠ στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων
 Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία και αδυναμία του ΕΟΠΠΕΠ στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με σειρά προηγούμενων σχετικών μου Ερωτήσεων έχω επισημάνει την έντονη δυσλειτουργία τουΕθνικού Οργανισμού για την Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων καιτον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΕΟΠΠΕΠ).

Δυστυχώς, η κατάσταση ελάχιστα βελτιώνεται και έτσι τα προβλήματα με το χρόνο οξύνονταιακόμη περισσότερο, καθώς σε ειδικότητες των ΙΕΚ (Δημόσιων καιΙδιωτικών) δεν έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια οι εξετάσεις πιστοποίησηςτων αποφοίτων, ώστε να λάβουν τη σχετική βεβαίωση. Για παράδειγμα, στηνειδικότητα του Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεωνή στην ειδικότητα των Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής, έχουν χρόνια ναγίνουν εξετάσεις πιστοποίησης.

Έτσι οι απόφοιτοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, κάποιοι από το 2015,αποκομμένοι από την οικεία αγορά εργασίας, αφού δεν έχουν τη βεβαίωσηπιστοποίησης για την οποία μόχθησαν σπουδάζοντας δύο χρόνια.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Για ποιο λόγο σε ειδικότητες των ΙΕΚ δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ;

2. Τίθεται για το Υπουργείο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης όταν απόφοιτοι Δημόσιων Δομών εκπαίδευσης / κατάρτισης δεν μπορούν να λάβουν τα πτυχία τους εξαιτίας της πολυετούς καθυστέρησης υπηρεσιών και οργανισμών του Υπουργείου;

3. Πότε θα γίνουν εξετάσεις πιστοποίησης σε όσες ειδικότητες παραμένουν σε εκκρεμότητα;».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ