ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ο γητευτής των φιδιών στο Ναύπλιο "ξαναχτύπησε" - Έσωσε Σαπίτη από την μέση του δρόμου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. |
Ο γητευτής των φιδιών στο Ναύπλιο "ξαναχτύπησε" - Έσωσε Σαπίτη από την μέση του δρόμου (βίντεο)
Ο Άρης Τσιρίκος από τα Λευκάκια του Δήμου  Ναυπλιέων στην Αργολίδα που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα φίδια, εντόπισε στη μέση του δρόμου έναν Σαπίτη το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019.

Ο αγρότης βρήκε το φίδι να είναι κουλουριασμένο στη μέση της κεντρικής οδού Ναυπλίου - Τολού. Αμέσως βγήκε από το αμάξι του και μάζεψε το φίδι από το δρόμο που θα ήταν σίγουρα νεκρό αν δεν το έσωζε  και σίγουρα θα το πάταγε κάποιο αυτοκίνητο.
Ο αγρότης πήρε το Σαπίτη και τον άφησε και πάλι ελεύθερο σε τοποθεσία μακριά από δρόμο, όπως έχει κάνει πολλές φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις και στο παρελθόν.
Ο Σαπίτης είναι είδος με ασθενές δηλητήριο και το συνολικό του μήκος φτάνει  έως δυο μέτρα. Είναι ένα ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι με γρήγορη κίνηση, κολυμπά, σκαρφαλώνει και χαρακτηρίζεται για την καλή του όραση. 
Την εποχή αυτή τα φίδια ξυπνάνε από την χειμερία νάρκη στην οποία βρίσκονται το Χειμώνα. Ζευγαρώνει Απρίλιο –Μάιο και το θηλυκό γεννά 4-20 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 2 μήνες. Τρέφεται κυρίως με σαύρες, αλλά και με τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια καθώς και με φίδια. Αν νιώσει ότι απειλείται θα αμυνθεί σθεναρά, θα δαγκώσει αν πιαστεί ή πατηθεί.
 Ακόμη όμως κι αν καταφέρει έγχυση δηλητηρίου σε άνθρωπο, αυτό είναι ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο και συνήθως υποχωρούν σε μερικές ώρες, δίχως ιατρική αγωγή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ