Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν: Βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν: Βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
 Η κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι θα ανοίξει τα 10 Νοσοκομεία, που έκλεισαν το έτος 2014. Τώρα ως Κυβέρνηση ξέχασε τι έλεγε.

Δια της συρρίκνωσης, απαξίωσης και των ελλείψεων Προσωπικού, μετατρέπει τα 30 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία της χώρας σε Κέντρα Υγείας (π.χ. Νάουσα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι κλπ.).

Αυτό όμως που συμβαίνει στο Ναύπλιο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ούτε Κέντρο Υγείας. Βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο αφού σταματάει να εφημερεύει. Πριν καλά καλά στεγνώσει η μελάνη του Νόμου 4600/2019 του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα στο άρθρο 129 να μετακινούνται οι γιατροί στα Νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται υπό ενιαία Διοίκηση.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας που εποπτεύει τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, αποφάσισε να δημιουργήσει ενιαίο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Άργους και το Νοσοκομείο Ναυπλίου να μην εφημερεύει καθόλου. Ουσιαστικά ΛΟΥΚΕΤΟ.

Κλείνουν το Νοσοκομείο μιας πόλης που κατακλύζεται από τουρίστες και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής προσέρχονται για υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπολογίζουν τίποτα. Που είναι η κοινωνική ευαισθησία; Οι κάτοικοι είναι ξεσηκωμένοι. Στηρίζουμε την λειτουργία και την αναβάθμιση και των δύο Νοσοκομείων του Νομού Αργολίδας (Άργος και Ναύπλιο).

Σας κοινοποιούμε την απόφαση της Διοίκησης και την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ