Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών πάει Θέατρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | |
Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών πάει Θέατρο
Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, διοργανώνει εκδρομή στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, για την παρακολούθηση της παράστασης «Ο ΜΙΚΡΟΣ AMADEUS – Το παιδί θαύμα».

Πρόκειται για ένα έργο ύμνο στον Αμαντέους Μότσαρτ, ένα παιδί θαύμα που μετά από 300 σχεδόν χρόνια εξακολουθεί να μαγεύει με τις ουράνιες μελωδίες του τις καρδιές ολόκληρης της ανθρωπότητας! 

Το έργο ξεκινά με την οικογένεια Μότσαρτ να επιβιβάζεται σε ένα ποταμόπλοιο από το Σάλτζμπουργκ με προορισμό τη Βιέννη, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1762. Ο μικρός Αμαντέους ταυτίζει τη ζωή του με τη λατρεία του για τη μουσική και καταξιώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες, που γνώρισε ο κόσμος!

Στα ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας ο Αμαντέους γνωρίζει τη συνομήλική του Μαρία Αντουανέτα και παρ’ όλο που είναι μόλις επτά ετών την αγαπά και… της κάνει πρόταση γάμου!

Η Νανέρλ η μεγαλύτερη αδερφή του είναι ο φύλακας άγγελός του. Νοιάζεται για την πορεία του, παραμερίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό της. Πιστεύει στο ταλέντο του Αμαντέους και κάνει τα πάντα γι’ αυτόν. Μια σχέση ουσιαστικής αγάπης και αδελφικής υποστήριξης.

Με φόντο τον γαλάζιο Δούναβη και τα παλάτια της Βιέννης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μέρη και να μεταφερθούν σε μια άλλη, ατμοσφαιρική εποχή. Εκεί όπου οι σχέσεις, τα παιχνίδια και ο ελεύθερος χρόνος έχουν μια άλλη πιο ανθρώπινη και τρυφερή υπόσταση.

Μέσα από την παράσταση οι μικροί και μεγάλοι θεατές συνειδητοποιούν το πώς μπορεί να συνυπάρξει ο παιδικός αυθορμητισμός και η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, με την οργάνωση, την μελέτη και τελικά την επιτυχία και νιώθουν την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει η δημιουργία.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Ιστορική μελέτη, κείμενο & μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Χορογραφία κινησιολογία για μπαλαρίνες: Δημήτρης Μαργαρίτης
Κοστούμια σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Κατασκευές: Τόλιας Τούντας

Ηθοποιοί: Αντώνης Λουδάρος, Δημήτρης Ραφαήλος, Λία Τσάνα , Ελίνα Γιαννάκη, Μάνος Παπαδάς, Ελευθερία Παρασκευά, Κατερίνα Αντζουλάτου, Βαρβάρα Καρά

Μπαλαρίνες: Άννα Μεγαλοοικονόμου, Έφη Μπάστα

Ημέρα Παράστασης : Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Ώρα έναρξης Παράστασης : 14.00

Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι 12€ (10€ θέατρο & 2€ λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι: Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες : Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 2751069484,

(Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή: 14:00-20:00, Πέμπτη:9:00-16:00 & Σάββ.:9:00-14:00) Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ      Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης
   Πέτρος Διολίτσης               Πένυ Καχριμάνη  Ελένη Σιδέρη
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ