ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Νίκος Ρέντας για το Ιστορικό Μυθολογικό Πάρκο: Ο Καμπόσος θα ανταποκριθεί και σε αυτό το στοίχημα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | |
Νίκος Ρέντας για το Ιστορικό Μυθολογικό Πάρκο: Ο Καμπόσος θα ανταποκριθεί και σε αυτό το στοίχημα
Άρθρο του Νικόλαου Ρέντα
Υποψήφιου Συμβούλου Κοινότητας Άργους

Τον Μάιο του 2018 ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ανήγγειλε μια μεγάλη επένδυση στον Δήμο Άργους. Ξένοι επενδυτές αποφάσισαν, κατόπιν επαφής με τον Δήμαρχο, την κατασκευή ενός ιστορικού-μυθολογικού θεματικού πάρκου, ενός χώρου, δηλαδή, στον οποίον θα παρουσιάζεται παραστατικά η ελληνική ιστορία και μυθολογία.


Αυτό το έργο αξίας 1δις€ θα δημιουργήσει περί τις 7.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από κατοίκους του Δήμου Άργους. Οι θέσεις αυτές όμως δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την ανειδίκευτη εργασία. Αφορούν ειδικευμένους τεχνικούς που θα φροντίζουν για την συντήρηση των υποδομών του πάρκου (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ), αφορούν ιστορικούς και φιλόλογους που θα διασφαλίσουν ότι τα θεάματα αυτού του πάρκου θα αναπαριστούν την ιστορική πραγματικότητα, αφορούν οικονομολόγους και λογιστές, αφορούν διαφημιστές, αλλά κυρίως αφορούν τους σπουδαστές της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων που λειτουργεί στο Άργος. Αυτές οι θέσεις εργασίας όχι μόνο θα ρίξουν την ανεργία σε μηδενικά επίπεδα, όχι μόνο θα κρατήσουν τους νέους της περιοχής στον τόπο τους, αλλά θα εξασφαλίσουν την εισροή χρήματος στον Δήμο.
Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, όμως, το πάρκο θα τονώσει και έμμεσα την τοπική οικονομία. Οι προμηθευτικές του ανάγκες θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος των αγροτικών, και άλλων, προϊόντων, η υψηλή επισκεψιμότητα του θα αυξήσει συνακόλουθα και την επισκεψιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής, αλλά κυρίως οι χιλιάδες εργαζόμενοι του και οι στεγαστικές τους ανάγκες θα ανεβάσουν την αξία των αστικών ακινήτων την οποία η οικονομική κρίση καταβαράθρωσε. Ταυτόχρονα, ο Δήμος θα εισπράττει σημαντικό ποσοστό του τζίρου εκατομμυρίων αυτής της επιχείρησης.

Εν τέλει, η κατασκευή αυτού του θεματικού πάρκου δύναται να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και παρότι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο βρίσκεται ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο (υπογραφή πρωτοκόλλου για την κατασκευή του έργου) και παρά την χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου, η παραγωγικότητα των τελευταίων ετών στον Δήμο Άργους-Μυκηνών δικαιολογεί την πεποίθηση πως οι ελπίδες ότι ο Καμπόσος θα ανταποκριθεί και σε αυτό το στοίχημα θα ευοδωθούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ