ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σφοδρές αντιδράσεις για το σχέδιο διάλυσης του Νοσοκομείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | |
Σφοδρές αντιδράσεις για το σχέδιο διάλυσης του Νοσοκομείου Ναυπλίου
 Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αργολίδας να δημιουργήσει ενιαίο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείου Άργους γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Η ενοποίηση των ΤΕΠ γίνεται με πρόσχημα την αναδιαμόρφωση των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άργους και τελεί υπό την έγκριση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπ. Υγείας.



Την προσπάθεια να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Ναυπλίου αναγνώρισε με έμμεσο τρόπο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος σε τοπική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Ναυπλίου εξαιτίας των ελλείψεων που έχει σε εξοπλισμό και στελέχωση αναγκάζεται τις ημέρες που εφημερεύει να διακομίζει ορισμένα περιστατικά στο νοσοκομείο Άργους, γεγονός που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.

Παρατήρησε ότι τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ναυπλίου δεν είναι στελεχωμένα με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα τις ανάγκες να τις καλύπτουν γιατροί από τα κέντα υγείας γεγονός που δημιουργεί προβλήματα. Ανέφερε επίσης ότι πλέον το Νοσοκομείο του Άργους δεν θα εφημερεύει 18 μέρες τον μήνα αλλά μετά την δημιουργία ενιαίου ΤΕΠ θα εφημερεύει όλες τις ημέρες. 

Παρά τις αρνητικές αναφορές που έκανε για το Νοσοκομείο Ναυπλίου, μπροστά στις αντιδράσεις που έχουν σηκωθεί επιχείρησε να διαψεύσει το γεγονός ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν τα ΤΕΠ στο Ναύπλιο μετά την δημιουργία ενιαίου ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Άργους

Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με μοναδικό θέμα την λειτουργία του νοσοκομείου Ναυπλίου με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για το κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Ναυπλίου και τη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο τμήμα της νοσηλευτικής μονάδας Άργους.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε μαζική συμμετοχή των κατοίκων του Ναυπλίου καθώς και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, συνδικάτων, φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείου Ναυπλίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του Νοσοκομείου στην οποία παραβρέθηκαν φορείς της περιοχής, εκπρόσωποι συνδικάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι σχεδιασμοί αυτοί για το κλείσιμο νοσοκομείων είναι γνωστοί και με διαφορετικούς τρόπους έχουν διατυπωθεί από εκπροσώπους της 6ης ΥΠΕ κατά καιρούς. Η τακτική που ακολουθείται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Αμαλιάδας, είναι το λουκέτο μέσω της συρρίκνωσης και της απαξίωσης του Νοσοκομείου. Όμως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του Ναυπλίου φαίνεται ότι μπορεί να αποτρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που με συγκεκαλυμμένο τρόπο επιχειρούν να υλοποιήσουν τα μνημονιακά σχέδια που ξεκίνησαν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σήμερα με διαφορετικό τρόπο επιχειρείται να επιβληθούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ygeionomikoi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ