Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Η Μεγάλη γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Η Μεγάλη γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου (βίντεο)
Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας προβάλλει στους ιερούς Ναούς τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου , την Γ’ Κυριακή των νηστειών και καλεί να τον προσκυνήσουμε με δέος και πίστη και να πάρουμε χάρη πολλή και δύναμη για τον πνευματικό αγώνα που διεξάγουμε την περίοδο αυτή.
Στο Ναύπλιο από την παραμονή κυρίως γυναίκες συγκεντρώνονται και ετοιμάζουν σε καλάθια τα σταυρολούλουδα που θα δώσει ο ιερέας μετά την δοξολογία στους πιστούς ανήμερα της Εορτής.
Φέτος στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην συνοικία της Πρόνοιας στο Ναύπλιο ,την θεία λειτουργία καθώς και την ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος, ενώ παρακολούθησαν την θεία λειτουργία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος,  η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ  Κωνσταντίνα Αναστασίου και φυσικά πολύς κόσμος.
Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης». Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ