ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου για το καθεστώς εργασίας των σχολικών καθαριστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:31:00 μ.μ. | |
Επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστουρου για το καθεστώς εργασίας των σχολικών καθαριστών
 Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση,  την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αχτσιόγλου  και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου,  ο Δήμαρχος Ναυπλιου, κ.Δημητρης Κωστουρος, τάχθηκε στο πλευρό των καθαριστών/ -στριών που εργάζονται στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για το εργασιακό καθεστώς ανασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι παρόλο που καλύπτουν πλήρεις και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται στερούμενοι βασικών δικαιωμάτων και αντιμέτωποι με επισφαλείς συνθήκες εργασίας, ζητά διερεύνηση του καθεστώτος εργασίας και εξεύρεση λύσεων.

Λύσεις που εξασφαλίζουν ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, οι οποίες, δεδομένου του συσχετισμού του θέματος τόσο με την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όσο και με τις συνθήκες υγιεινής, κρίνονται επιτακτικής ανάγκης.

Στην επιστολή, συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

Εστιάζουμε σημερα σε αυτό που έχει λάβει της μικρότερης προσοχής από το ελληνικό κράτος.
Η σχέση εργασίας που διέπει το δημόσιο με τους καθαριστές/ριες των σχολείων μας δεν ειναι κάτι
για το οποίο μπορούμε να ήμαστε περήφανοι.

Γνωρίζουμε όλοι οτι αυτή η κοινωνική ομάδα δεν έχει πλήρη και μόνιμη εργασία, ενώ τους χρειαζόμαστε σε μόνιμη και πλήρη βάση για τουλάχιστον 10 μήνες το χρόνο, δεν έχει τα βασικά δικαιώματα άλλων εργαζομένων όπως άδειες, δεν πληρώνονται κάθε μήνα αλλά σε τρίμηνη βάση και δεν ανήκουν στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η καθαριότητα σε μια σχολική μονάδα ενώ θεωρειτε και πρέπει να ειναι αυτονόητη δεν θεωρούμε αυτονόητη την παρουσία σε συνθηκες εργασίας τουλάχιστον αξιοπρέπειας και ισόνομης μεταχείρισης με άλλες κοινωνικές ομάδες την ύπαρξη των σχολικών καθαριστών / τριων.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από τους γονεις, τους μαθητές,το εκπαιδευτικο προσωπικο που πιέζουν και ανησυχούν.

Το νεοσύστατο συνδικαλιστικο όργανο των καθαριστών / τριων έχει από την πρώτη στιγμή ίδρυσης στου κάνει γνωστή την δυσαρέσκεια του για αυτήν την άδικη αντιμετώπιση της εργασίας τους.

Η βελτίωση του εργασιακού καθεστώτος των ανθρώπων αυτών που παλεύουν για να απολαμβάνουν τα παιδιά μας ένα φροντισμένο σχολικό περιβάλλον ειναι απαραίτητη.

Επίσης αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης του εν λόγω προσωπικού και ειδικότερα όσον αφορά τη θέσπιση καθεστώτος μόνιμης και σταθερής εργασίας , με πλήρη εργασιακά (μισθολογικά-ασφαλιστικά) δικαιώματα και ένταξη αυτών στα ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ