ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος και λογοτέχνης Διογένης Μαλτέζος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. |
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος και λογοτέχνης Διογένης Μαλτέζος
 Ο δάσκαλος και λογοτέχνης Διογένης Μαλτέζος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Ένας παιδαγωγός που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του επί σειρά ετών, προσφέροντας ποικιλοτρόπως στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκπαιδεύοντας γενιές με τις οποίες μοιράστηκε την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα και ιστορία.

Γεννήθηκε στον Ίναχο το 1932. Σπούδασε παιδαγωγικά. Το 1960 ίδρυσε μαζί με την σύζυγό του Χριστίνα και τον αδελφό του Δημήτρη (πέθανε πριν λίγα χρόνια), ιδιωτικό σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφων Μαλτέζου», προσφέρανε και συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους στην παιδεία του τόπου μας.

Δάσκαλος έγινε από αγάπη προς τα παιδιά. Κοιτάζοντας μέσα στην ψυχή τους, προσπάθησε να γνωρίσει και την δική του ψυχή. Στο δύσκολο τούτο έργο – όπως ο ίδιος έλεγε- πνευματικοί του οδηγοί στάθηκαν η σοφία των προγόνων μας και η ευαγγελική αλήθεια.

Ο Διογένης Μαλτέζος εξέδωσε – εκτός από ποιητικές συλλογές και μπροσούρες – το βιβλίο « Εφήμερα και αιώνια», Φεβρουάριος 2003, εκδόσεις Ελλέβορος. Μια συλλογή 110 κειμένων που έχουν ένα κοινό γνώρισμα. « Μέσα σ’ όλα υπάρχει μια κρυφή νοσταλγία για κάτι «άλλο», που δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Αυτό το «άλλο» πολλοί το είπαν αιωνιότητα ». Πολυγραφότατος. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες του Άργους όλα αυτά τα χρόνια προσφοράς του.

Μελίρρυτος στις εκπομπές του στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας, συγκινούσε με τον ήπιο λόγο του και «δίδασκε» τους αρχαίους τραγικούς. Τουλάχιστον τριάντα έργα τους παρουσίασε μέχρι σήμερα. Επίσης, επιμελήθηκε και παρουσίασε σε 10 τουλάχιστον συνέχειες το « Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, σε μετάφραση του ιδίου, σχόλια και παρατηρήσεις.

-Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 15:30 ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΡΓΟΥΣ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…Αιωνία του η μνήμη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ