ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Canyoning στο Δήμο Άργους Μυκηνών - Οι καινοτόμες πρωτοποριακές προτάσεις και δράσεις συνεχίζονται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 π.μ. | |
Canyoning στο Δήμο Άργους Μυκηνών - Οι καινοτόμες πρωτοποριακές προτάσεις και δράσεις συνεχίζονται
Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές προσπάθειες μας συνεχίζονται με απώτερο σκοπό την καλύτερη ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού μέσω του αθλητισμού, στην περιοχή μας .

Ένας επόμενος στόχος μας συνίσταται στην προσπάθεια προβολής, ανάδειξης και η συμβολή μας στη δυνατότητα αξιοποίησης ενός εκπληκτικού φαραγγιού, του φαραγγιού του Ινάχου !

"Το άθλημα του Canyoning (διάσχιση φαραγγιών) είναι μια δραστηριότητα βουνού και ανήκει στην κατηγορία των υπαίθριων σπορ - εξερεύνησης, που ασκούνται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Αποτελείται από καταβάσεις στο χαμηλότερο σημείο της αποστράγγισης των υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα γεωφυσικών χαρακτηριστικών όπως ρυάκια, ρέματα, ποτάμια, φαράγγια (περισσότερο ή λιγότερο στενά και βαθιά), με ή χωρίς νερό, που κινούνται γρήγορα ή όχι, με ύπαρξη καταρρακτών, φυσικών πισινών - τσουληθρών, έως και τα κάθετα τμήματά του.

Το Canyoning βασίζεται στην κατάβαση-διάσχιση του φαραγγιού περνώντας από διάφορα φυσικά εμπόδια. Κινήσεις οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνονται στη δραστηριότητα είναι το περπάτημα, το κολύμπι, τα άλματα, το έρπειν, η καταρρίχηση, η κατάβαση με σχοινί και άλλες τεχνικές σχοινιών.

Προκειμένου να γίνει ένα φαράγγι κατάλληλο για συχνές και ασφαλείς διασχίσεις, χρειάζεται πρώτα να «ασφαλιστεί», όπως λέγεται στη γλώσσα του Canyoning. Η ασφάλιση ενός φαραγγιού περιλαμβάνει την τοποθέτηση μόνιμων, μεταλλικών αγκυρώσεων σε κατάλληλα επιλεγμένα σημεία στα βράχια και με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον, στα οποία μπορούν να δεθούν τα σχοινιά για τις καταβάσεις.

Το φαράγγι του Ινάχου βρίσκεται στο Αρτεμίσιο Όρος, μεταξύ της Καρυάς και του Νεοχωρίου. “Ανακαλύφθηκε” το 2011 και έχει σε μεγάλο μέρος του ασφαλιστεί από ιδιώτες και ορειβατικούς συλλόγους. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα αρκετές βελτιώσεις, τόσο λόγω παλαίωσης των υπαρχόντων υλικών, όσο και λόγω του μεγάλου του μήκους, που απαιτεί πολλαπλές καταβάσεις για την πλήρη ασφάλισή του.

Με συνολικό μήκος περίπου 1700μ και υψομετρική διαφορά εισόδου-εξόδου 400μ, περιλαμβάνει πάνω από 30 καταρράκτες συνολικά, μεταξύ των οποίων έναν 35 μέτρων, δύο των 25 μέτρων και δύο των 20 μέτρων.

Η μικρή απόσταση από την Αθήνα, καθώς και η ύπαρξη μεγάλων χωριών στη γύρω περιοχή, όπως η Καρυά, επιτρέπουν εύκολες εκδρομές από τους λάτρεις του αθλήματος, τόσο από ορειβατικούς / σπηλαιολογικούς συλλόγους, όσο και από εταιρίες θεματικού τουρισμού. Κάθε σαββατοκύριακο διοργανώνονται δεκάδες εξορμήσεις από συλλόγους και εταιρίες θεματικού τουρισμού σε φαράγγια σε όλη την Ελλάδα. Καθότι τα φαράγγια βρίσκονται συνήθως στους μεγάλους ορεινούς όγκους, η συνήθης απόσταση από την Αθήνα είναι τουλάχιστον 2-3 ώρες, κάτι που αυτόματα καθιστά το φαράγγι του Ίναχου ως μια εξαιρετικά δελεαστική πρόταση για το χώρο. "

Β Α Γ Γ Ε Λ Η Σ Π. Τ Ζ Α Β Ε Λ Λ Α Σ
Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Δ. Σ.
Ν. Π. Δ. Δ. Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Μ Ε Ρ Ι Μ Ν Α & Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Σ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ