ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

«Η Ληστεία » στο Θέατρο Eliart του Θοδωρή Τούμπανου από το Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:28:00 π.μ. | |
«Η  Ληστεία » στο Θέατρο Eliart του Θοδωρή Τούμπανου από το Άργος
 Την περασμένη εβδομάδα η θεατρική ομάδα Νοκ Άουτ έδωσε την πρώτη παράσταση του έργου με τίτλο «Η Ληστεία » στο Θέατρο Eliart στη πρωτεύουσα . Σε αυτή την ομάδα, το κείμενο και την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ένας νέος άνθρωπος που γεννήθηκε στη πόλη μας. 

 Το όνομά του είναι Θοδωρής Τούμπανος είναι 26 χρονών και από το 2015 με την ομάδα Νοκ Άουτ έχει διαγράψει μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία. Το κείμενο της παράστασης είναι εμπνευσμένο από την κωμωδία καταστάσεων "Non tutti i ladri vengono per nuocere" του γνωστού μας νομπελίστα Ντάριο Φο. 
Ένας καλός… Ληστής εισβάλει στο σπίτι ενός βουλευτή. Η παρουσία του Ληστή γκρεμίζει το καλοστημένο οικοδόμημα των ψεύτικων σχέσεων στο περιβάλλον του υποψήφιου υπουργού. Και επειδή η επικαιρότητα έχει πολλούς υποψήφιους το έργο θέτει το ερώτημα… μήπως ένας ληστής είναι πιο «τίμιος » από έναν υπουργό όταν και οι δυο κλέβουν; Ο Ληστής είναι ειλικρινής ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι δεν έκλεψε! Μέσω της υπερβολής της κωμωδίας μπορείς να πεις αλήθειες που δύσκολα λέγονται.

Ο τρόπος γραφής είναι φρέσκος, σύγχρονος με καλή δομή και ευφάνταστη πλοκή. Οι κωμικοί σπινθήρες, που ξεπηδούν κρατούν σε εγρήγορση τη δράση και τους θεατές . Η ροή του λόγου και οι έξυπνοι διάλογοι δίνουν το όχημα στους ηθοποιούς να αποδώσουν χωρίς περιττά στοιχεία το ρόλο τους. 

Η σκηνοθεσία και τα σκηνικά λιτά υπηρετούν ένα και μοναδικό στόχο : το θεατρικό λόγο. Τίποτα που να εντυπωσιάζει, απλά ότι είναι απαραίτητο. Γρήγορος ρυθμός, εφευρετικές λύσεις, νέες ιδέες κοντά στην εποχή που ζούμε. Η ομάδα βγάζει στη σκηνή το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των μελλών χωρίς να υποκύπτει σε υπερβολές. Η δράση τους ξεχειλίζει από μεράκι, τόλμη. αυτοσχεδιασμό και ενέργεια.

Το θεατρικό τοπίο συμπεριλαμβάνει και τις νεότερες γενιές των ηθοποιών, οι οποίοι συμμετέχουν ακούραστα, με πείσμα και μεράκι

Είναι συγκινητικό και όμορφο να βλέπεις νέους ανθρώπους να δημιουργούν επί σκηνής.

Άννα Χρυσοβέργη
Θεατρολόγος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ