Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Το δημοφιλές δίκτυο της Νοτίου Κορέας JTBC θα γυρίσει τηλεοπτική τουριστική σειρά στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. |
Το δημοφιλές δίκτυο της Νοτίου Κορέας JTBC θα γυρίσει τηλεοπτική τουριστική σειρά στο Ναύπλιο
 Την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνεχάρη ο Πρέσβης της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα Soosuk Lim, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και οδήγησαν στην έναρξη δύο νέων απευθείας πτήσεων Σεούλ-Αθήνα τον φετινό Απρίλιο, σε συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού.

Η έναρξη των νέων αεροπορικών συνδέσεων Σεούλ-Αθήνας επετεύχθη έπειτα από διαπραγματεύσεις και κεντρικές συμφωνίες της υπουργού με τις δύο πιο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Νοτίου Κορέας, Korean Air και Asiana, και κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους της κορεατικής αγοράς, και αποτελούσε στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού που θα οδηγήσει σε υψηλή αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Νότιο Κορέα.

Στη συνάντησή της με τον κ. Soosuk Lim, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η τουριστική αγορά της Νότιας Κορέας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και με τις ισχυρές διμερείς συνεργασίες η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών έχει καταγράψει πολύ υψηλή αύξηση άνω του 50% την τριετία 2016-2018. Επεσήμανε τις διαπραγματεύσεις που είχε από το Σεπτέμβριο 2018 με κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείες της Νοτίου Κορέας, για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των δύο χωρών, που οδήγησαν στην έναρξη των δύο πτήσεων της Korean Air και της Asiana. Καθώς και τη σειρά επαφών που είχε με παράγοντες της βιομηχανίας θεάματος της Νοτίου Κορέας για την έμμεση προβολή ελληνικών προορισμών μέσα από μεγάλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο κ. Soosuk Lim από την πλευρά του συνεχάρη την κυρία Κουντουρά για τις πρόσφατες διεθνείς βραβεύσεις της για το έργο της στον Τουρισμό, εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την έναρξη των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ενώ την ενημέρωσε ότι σε συνέχεια των επαφών της υπουργού και των αρμόδιων υπουργείων της κυβέρνησης, για την προσέλκυση στην Ελλάδα κινηματογραφικών - τηλεοπτικών παραγωγών, το δημοφιλές δίκτυο της Νοτίου Κορέας JTBC, θα πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος των γυρισμάτων νέας τηλεοπτικής K-Drama σειράς στην Αθήνα, Μονεμβασιά και Ναύπλιο, και τους προσεχείς μήνες έπονται επιπλέον παραγωγές.

Τέλος, ο κ. Soosuk Lim ευχαρίστησε την υπουργό για την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του να επεκταθεί η μόνιμη έκθεση για τον Κορεατικό Πόλεμο στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, προκειμένου να εμπλουτιστεί με περισσότερα εκθέματα των Ελλήνων Βετεράνων του Πολέμου και από τη Νότιο Κορέα.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ