Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Μικρά παιδιά στο Ναύπλιο ξετρελάθηκαν κάνοντας βόλτες με άλογα στο WISH (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. |
Μικρά παιδιά στο Ναύπλιο ξετρελάθηκαν κάνοντας βόλτες με άλογα στο WISH (βίντεο)
 Ο νέος Παιδότοπος WISH που ξεκίνησε την λειτουργία του στον κόμβο Αγίας Ελεούσας στο Ναύπλιο διοργάνωσε μια όμορφη εκδηλωση για τους μικρούς του φίλους.
Τα μικρά παιδιά του είχαν το πρωινό του ηλιόλουστου Σαββάτου 2 Μαρτίου την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τρια πανέμορφα άλογα και να κάνουν μια μικρή βόλτα γνωριμίας μαζί τους.
Οι ιδιοκτήτες του WISH συνεργάστηκαν με τον Άρη Τσιρίκο που διέθεσε τα άλογα για τα μικρά παιδιά, που ξετρελάθηκαν από την επαφή μαζί τους.
Η αγάπη των Ελλήνων στ΄ άλογα διαφαίνεται από τους μυθικούς χρόνους. Πολλοί αρχαίοι ημίθεοι και Βασιλείς διέπρεψαν με ονομαστά άλογα όπως ο Ηρακλής, ή ο Περσέας με τον περίφημο φτερωτό Πήγασο, αλλά και ο Μέγας Αλέξανδρος με τον ονομαστό "Βουκεφάλα" που τον μετέφερε μέχρι την Ινδία.
Οι αρχαίοι Έλληνες γλύπτες άρχισαν πρώτοι να παρουσίαζουν τη τέλεια τέχνη τους σμιλεύοντας σε μάρμαρο τέλεια άλογα στολίζοντας τους καλλίτερους ναούς τους, όπως τον Παρθενώνα, και ιερούς χώρους όπως την Ελευσίνα.
Σήμερα ακόμη οι ωραιότεροι αδριάντες θεωρούνται εκείνοι των έφιππων που στολίζουν τις κυριότερες πλατείες των πόλεων. Στη λαϊκή ελληνική συνείδηση ο ίππος έχει συνδεθεί με ιδιαίτερα χαρίσματα αλλά και με πλήθος από δοξασίες.
Στα Μεσαιωνικά ποιήματα τα λεγόμενα Ακριτικά, κυριαρχούν τα ονόματα "Γρίβας", "Μαύρος" και "Πέπανος". Πολλά επίσης κλέφτικα τραγούδια κάνουν αναφορά σε άλογα με την έννοια του πιστότερου σύντροφου του πολεμιστή που δεν τον εγκαταλείπει ακόμα και τραυματισμένο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ